Hajnal Miklós bejelentkezett a Momentum elnöki posztjára

Hajnal Miklós

Hamarosan tisztújítást tartanak a Momentum Mozgalomban is, ám a korábbi elnök Fekete-Győr András és a jelenlegi elnök, Donáth Anna is bejelentette, hogy nem szállnak versenybe újra a párt vezetői posztjáért.

Míg Fekete-Győr András a párt parlamenti frakciójának vezetője lett, Donáth Anna EP képviselői teendői mellett gyermeket is vár, ami minden anya életében nagy öröm, így érthető, hogy nem méretteti meg magát a párton belüli tisztújításon.

Hajnal Miklós a diplomabotrányáról elhíresült politikus ma közösségi oldalán az alábbi tette közzé:

Azzal, hogy Donáth Anna nem indul újra az elnökségért, gyökeresen új helyzet állt elő a Momentumban. (…) Az új helyzetben viszont sokan megkerestetek, buzdítottatok, a tenni akarásom és a felelősségérzetem pedig azt diktálja, hogy jelentkezzek a párt elnöki tisztségére.

– írja Hajnak Miklós közösségi oldalán.

Hozzáteszi, már 2016 óta vesz részt a Momentum szervezésében olyan pozíciókban, ahol a közösségük döntése alapján leghasznosabb volt szerinte. A 2018-as választási évben kommunikációs igazgatóként segítette a Momentumot, 2018 óta elnökségi tagja a pártnak. 2019-ben a EP és önkormányzati választásokon kampányfőnökként vezettem a Momentum kampányát.