Egyeztetni hívta az ellenzéki pártok vezetőit Hadházy Ákos

Hadházy Ákos

A képviselő el szeretné kerülni, hogy „díszellenzékké” váljanak.

„Levélben fordultunk a parlamenti pártok elnökeihez. Egyeztetést kezdeményeztünk azokról a javaslatokról, amelyekkel szerintünk el lehet kerülni, hogy a mandátumok felvétele után „díszletellenzékként”, egy tisztességtelen választáson létrejött parlamentben legitimáljuk a Fidesz hatalmát” – írta Facebook bejegyzésében Hadházy Ákos.

Hadházy szerint „bár a parlament nyitóülése még kicsit messzebb van, több okból sürgős lenne erről beszélni. Az egyik, hogy információim szerint egyes pártok már a hét elején megkezdenék a parlamenti pozíciók elosztásáról szóló megbeszélést – mi azt javasljuk, hogy ezt mindenképpen előzze meg egy eszmecsere többek között arról, hogy szabad-e ilyen komoly munkával nem, de annál több fizetéssel járó pozíciókat elfogadni”.

A politikus hangsúlyozta, azért is fontos az egyeztetés, mert vasárnap az LMP részéről Ungár Péter jelezte, hogy részt vesznek az alakuló ülésen.

„Szerencsére a Momentum a hétvégén azt jelentette be, hogy nem vesznek részt az alakuló ülésen és információim szerint az elnökség egyéb lépésekről is tárgyal. Reményeink szerint a többi párt is nyitott lesz arra, hogy ezekről a rendkívül fontos kérdésekről mielőbb eszmét cseréljünk és abban is bízom, hogy korábbi pártom képviselőit is meggyőzhetem arról: problémákról, megoldási javaslatokról nem csak a parlamentben lehet beszélni úgy, hogy az látható legyen. A képviselők mandátumukkal a Tisztelt(?) Ház falain kívül is élhetnek, sőt, jelen viszonyok közepette ott élhetnek csak igazán hasznosan” – tette hozzá Hadházy.