“Dicsőség a szabadságért küzdő ukrán hősöknek” feliratú molinót feszítettek ki a szovjet emlékművön a Momentum aktivistái

Március 15-én reggel a Momentum aktivistái “Dicsőség a szabadságért küzdő ukrán hősöknek” feliratú molinót feszítettek ki a Szabadság téri szovjet emlékműre, ezzel kifejezve szolidaritásukat a Putyin agressziója következtében elhunyt ukránokkal – számolt be róla a párt közösségi oldalán.

Immár több, mint két hete zajlik az orosz-ukrán háború, amelyet Orbán Viktor kebelbarátja, Vladimir Putyin orosz diktátor indított. Határaink túloldalán rengeteg ártatlan ember vesztette életét Putyin értelmetlen és kegyetlen viselkedése miatt. Mi magyarok pontosan tudjuk, hogy milyen az, amikor az oroszok könyörtelenül egy nép, egy ország függetlenségére törnek. Március 15-én minden magyar pontosan átérzi, hogy milyen is az, amikor katonák tiporják földbe egy nemzet akaratát és amikor a saját népünk szabadságáért kell kiállnunk minden lehetséges eszközzel.

A Momentum az akcióval kiáll Ukrajna szabadsága és a háború miatt szenvedők mellett, valamint Putyin és a néhai szovjet elnyomás ellen.