Holnap érkezik Lengyelországba az első orvosi segélyszállítmány

Holnap fog várhatóan megérkezni az első olyan segélyszállítmány Lengyelországba, mely 150 ezer ember ellátásához elegendő.

Lengyelországba hat tonna traumatológiai és sürgősségi ellátásra alkalmas segélyszállítmány érkezik, ami 150 ezer ember ellátásához lesz elegendő.

Felmerülő problémát jelent azonban a humanitárius folyosó hiánya, melynek következményében még nem világos, hogy miként fog eljutni a szállítmány a rászoruló ukránokhoz.

A háború kitörése előtt 23 ukrajnai kórháznak adott hasonló ellátmányokat, de most jelenleg ezek Kijevben hozzáférhetetlenek – közölte az Egészségügyi Világszervezet.

További komoly problémát jelent, hogy az inzulinnál, valamint az oxigéntartályoknál hamarosan fellépő készlethiánnyal kell számolni.

A WHO főigazgatója Tedros Adhanom Ghebreyesus elmondta, hogy sürgősen szükség van egy humanitárius folyosó létrehozására, ezzel biztosítva a készletek folyamatosan elérhetőségét a rászorulók számára.

Egy ukrán miniszter korábban a pápát arra kérte, hogy beszéljen Vlagyimir Putyinnal egy humanitárius folyosó létrehozásáról – írja a SkyNews.

(SkyNews)