Videóüzenetet tett közzé Kijev polgármestere: Nyerni fogunk, bár nehéz lesz

Vitalij Volodimirovics Klicsko, Ukrajna fővárosának polgármestere szerda este videóüzenetet küldött a városban maradt polgároknak, melyben arra kér mindenkit, maradjon otthon vagy a menhelyeken már a kijárási tilalom előtt is.

Mind mondta, a városban egyes területeken több lövedék is becsapódott az udvarokba, de szerencsére nincs áldozat. Több autó kigyulladt és magánházak rongálódtak meg.

A polgármester azt is hozzátette, Kijev közelében folytatódtak a harcok, az ellenség a fővárosba próbál áttörni, de az ukrán védők tartják a forontot, és megállítják a megszállókat a főváros szélén.

Az esti órákban több robbanás is hallatszott a városban. Közülük az egyik – az előzetes információk szerint a vasútállomás környékén. Most a részleteken dolgoznak.

A fővárosban 20 órától kijárási tilalomban, csak a kijevi katonai parancsnok különleges engedélyével rendelkező járművek mozoghatnak egészen reggel 7 óráig, de ekkor sem ajánlják senkinek, hogy elhagyja otthonát, csak ha nagyon muszáj. A város továbbra is gyűjti és osztja szét a humanitárius segélyeket azoknak, akik rászorulnak. A polgármester köszönetet mondott az önkénteseknek és a fronton harcolóknak.

Ukrajna szabad és európai lesz! Nyerni fogunk, bár nehéz lesz! Fogjunk össze! Dicsőség Ukrajnának! – zárta gondolatait Vitalij Volodimirovics Klicsko.