Ukrajna háborúban áll, Putyin megindította seregeit

Vlagyimir Putyin orosz elnök magyar idő szerint hajnali 4-kor egy tévés beszédben bejelentette, hogy az orosz hadsereg bevonul Kelet-Ukrajnába, azaz a hétfőn Oroszország által elismert szakadár területekre.

Putyin szónoklatában úgy fogalmazott, hogy lesznek veszteségek, és felszólította az ukrán katonákat, hogy adják meg magukat.

- Hirdetés -

Putyin szerint az ukrán népnek hamarosan lehetősége lesz új vezetőket választani a neonáci puccsisták helyett.

Az ukrán kormány szerint ez a háború kezdetét jelenti.

Több nyugati tévétársaság, így a BBC és a CNN is robbanások hangját hallja Kijevben és a város közelében.

- Hirdetés -

Ahogyan korábban megírtuk, az Európai Unió elítélte Putyin lépését és törvénytelennek nevezték azt: az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnökei közös közleményben ígértek szankciókat Oroszországgal szemben. Eközben Orbán Viktor miniszterelnök Facebook posztban közölte, hogy Magyarország részese a közös uniós álláspontnak, illetve, hogy az egyeztetések folyamatosak.

Rácz András, történész-Oroszország-szakértő szerint a fentebb említett szankciók hidegen hagyják Putyint, a grúz megszállás idején is fenyegetőzött ilyesmivel az unió, de végül nem léptek.

Szijjártó Péter rendkívüli bejelentést tett ma reggel, melyben elmondta, hogy a legfontosabb a magyar emberek biztonsága, valamint azt is közölte, hogy a magyar-ukrán Nagykövetség működik és folyamatosan zajlik a munka.

- Hirdetés -
spot_imgspot_img

Kövess minket a közösségi médiában!

41,500RajongóLájk
940KövetőFollow
4,800FeliratkozóFeliratkozó

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Korábbi híreink