Dúró Jakabnak: „Mondd, te skizofrén vagy?


„Van pár kérdés, amit tisztáznunk kell, hiszen rengeteg ember kérdezi tőled a saját oldaladon is, hogy Komáromi Zoltán szövetségeseként hogyan lehet a kötelező oltás ellen kampányolni” – kérdezte Dúró Dóra Jakab Pétert.

Dúró Dóra megint kiakadt, most éppen Jakab Péter került a célkeresztjébe.


Dúró Dórának és elmondása szerint még sokaknak nem fér össze Jakab Péter álláspontja a kötelező oltás tekintetében. Jakab Péter ugyanis múlt héten petíciót indított a kötelező oltás ellen. Facebook videójában elmondta, hogy „korábban Orbán Viktor azt ígérte, nem lesz kötelező oltás, ennek ellenére a rendőröknél, a tűzoltóknál, a tanároknál és az egészségügyi dolgozóknál kötelezővé tették”.

Miközben Dr. Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció szakpolitikusa szerint meg kell keresni a hárommillió oltatlant és beoltani őket.


Dr. Komáromi Zoltánt bízta meg az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter az egészségügyi programjának kidolgozásával.


Az említett összeférhetetlenségek eredményezhették Dúró Dórában a felmerülő kérdést:

„Mondd, te skizofrén vagy?”

A tévedés kockázatával állítjuk, hogy szerintünk Dúró Dóra inkább a disszociatív személyiségzavarra gondolt. Nem hibáztatjuk, hisz a filmekben történő ábrázolás miatt (lásd Smealgol/Gollum példája a Gyűrük Urában, ő nem skizofrén, hanem multiplex személyiségzavara van) sokan keverik a skizofréniát, amire inkább a hallucinációk, paranoid vagy bizarr téveszmék jellemzőek a disszociatív személyiségzavarral. A multiplex személyiségzavarban szenvedő illetőknek több elkülönült személyiségük van, saját névekkel.


Dúró Dóra viszont nem állt itt meg, hanem a következőképp folytatta:

„Ráadásul Komáromi Zoltán egy miniszterjelölt, te pedig már nemhogy miniszterelnök-jelölt nem vagy a baloldalon, de még csak miniszterjelölt sem, nemhogy egészségügyi. Csak egy listás képviselőjelölt.”


A többi kérdésében nyomatékosította, hogy miként érvelhet Jakab Péter a kötelező oltás ellen ha Márki-Zay Péter is elfogadja a kötelező oltást. Felhozta még Buzinkay Györgyöt a Jobbik szentendrei jelöltjét is, aki nyíltan érvel az oltás mellett.

„Ez nem fér össze, Péter.”


Ezért a Mi Hazánk szerint a Jobbiknak meg kéne vonnia a támogatását Buzinkay Györgytől. Továbbá szerintük nem juthatnak parlamenti mandátumhoz olyan politikusok, akik támogatják a kötelező oltást.


Dúró Dóra szerint Jakab Péter cserbenhagyta az egészségügyet.


Eközben kiemelte saját tevékenységüket, mikor a Mi Hazánk Orbán Viktor hivatala előtt tüntetett, mikor adománygyűjtésbe kezdett, illetve az egy éve gyűlő aláírásaikat a lezárások és a kötelező oltások ellen.


Dúró Dórát érezhetően elragadták az indulatok nyílt levelének vége felé:

„Péter, ha valóban küzdenél a kötelező oltás ellen, nem hatvan nappal a választások előtt jutott volna eszedbe petíciót indítani, és igen: megvonnád a pártod támogatását olyan képviselőjelölttől, aki a kötelező oltás mellett érvel, olyan miniszterjelölttől, aki szerint minden oltatlant be kell oltani, és olyan miniszterelnök-jelölttől, aki számára elfogadható a kötelező oltás. De nem teszed. Gyáva vagy és szánalmas.


Dúró Dóra ekképp zárta a levelét:

Majd a szavazólapon találkozunk, de jut eszembe: a Jobbikra nem lehet majd szavazni, csak egy olyan listára, amelyiken Gyurcsánnyal és Komáromi Zoltánnal együtt fogsz szerepelni. Kettővel Dobrev Klára alatt

– írta Dúró Dóra a Mi Hazánk elnökhelyettese Jakab Péternek.