Horror, ami a 66-os úton zajlik – mennyi élet kell még, hogy legyen megoldás?

Korábban a Bahir.hu főszerkesztője is hasábra vetette megállapításait: nem lesz olyan hét, hogy ne keljen súlyos balesetről, balesetekről beszámolnia a baranyai portálnak a 66-os útról, főképp Komló és Pécs közötti szakaszról. Minden hétre jut egy-két durvább eset, sajnos sokszor halálos áldozatokkal járó is.

Elképesztően veszélyes szakaszról beszélünk, ami elsősorban azért veszélyes, mert többen is jóval gyorsabban mennek, mint amennyivel lehetne. Persze, hogy így tesznek: fix traffipax nincs, de a rendőri jelenlét hiánya is hozzájárul a horror útszakasz baleseteihez. Az üggyel egyébként Dr. Keresztes László Lóránt pécsi képviselő is foglakozott már, ő is felhívta a figyelmet arra, hogy a megye egyik legveszélyesebb szakaszáról van szó.

A pécsi politikus szerint is azonnal cselekedni kell, ezért Keresztes saját maga az illetékesekhez és az út fenntartójához fordul, hogy érdemi változás következzen be, a megye egyik legveszélyesebb útszakaszán, de két hónap elteltével sem történtek érdemi változások.

Érdemi megoldást csak és kizárólag a forgalom jelentős lassítása hozhat, azaz traffipax vagy folyamatos és változó helyszíni rendőri jelenlét, mivel a csökkentett forgalmú járművek időben, féktávolságon belül tudnának lassítani, így elkerülve a frontális karambolokat, a felboruló gépjárműveket és sok esetben a haláleseteket is.

A Mecsekben található útszakasz ráadásul télen kiemelten veszélyes a sokszor befagyott csúszós utak miatt is, így amíg az autósok nem hajlandók a KRESZ által meghatározott sebességet betartani, elengedhetetlen a hatósági közbelépés.

Kiemelt kép: bahir.hu