Megvonták az óvónők ruhapénzét, nyílt levelet írtak a tanárok, de volt ahol félrevezették a szülőket a sztrájkról

Ismét jelentkezünk a már megszokott sajtószemlénkkel, ahol az együttműködő médiapartnerek segítségével betekintést adunk az országban zajló eseményekbe. Az írások teljes terjedelmükben a címre kattintva olvashatóak.

Ugytudjuk.hu: A győri óvónők ruhapénzét is megvonta az önkormányzat

Intézményösszevonáson is gondolkodnak, a 20 fő alatti létszámú csoportokat szerveznék át más intézményekbe. Eközben az óvodák udvarán körbe vannak szalagozva a játékok, mert nem sikerült őket időben megjavítani. 

Borsod24: Újabb nyílt levelet írtak a miskolci tanárok

2016 januárjában a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai nyílt levélben fogalmazták meg az oktatási rendszer problémáit, sürgős változtatásokat követelve. Most, hat év elteltével újabb „rendkívüli fogadóórát” tartottak Miskolcon, ahova a magyar oktatásért aggódó tanárokat, szülőket várták. Egyúttal ismét nyílt levelet írt közel 200, miskolci, állami fenntartású gimnáziumban dolgozó tanár.

KPSVR: Félrevezették a szülőket a kaposvári pedagógussztrájkkal kapcsolatban

A tanárokat megkerülve értesítették az iskolaigazgatók a kréta rendszeren keresztül a szülőket, hogy a megszokott rend szerint lesz hétfőn tanítás. Ezzel azt sugallták, hogy elmarad a pedagógussztrájk. 

kecsup.hu: AIPA-sztori: a kecskeméti cég, amely a polgármester politikai felemelkedését követi

A recept egyszerű: család, gazdaság, politika kéz a kézben járjon. Egy kecskeméti cég története a kecskeméti NER-ben.