Szijjártó Péter: a tavalyi rekordév után az idei is rendkívül sikeres lehet gazdaságilag

A magyarországi vállalatok beruházásai lehetővé teszik, hogy a tavalyi rekordév után az idei esztendő is sikeres legyen gazdaságilag, ehhez a kormány által bejelentett adócsökkentések biztosítják az alapot.

– jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

Hasítunk, hasítunk soha nem volt ilyen szép és jó mint most, hála az Orbán-kormánynak ugyebár…


Azt is tudjuk, hogy a kormány igazán bőkezű az olyan projektek finanszírozásában, amivel szimpatizál vagy, amiből csurran cseppen azért neki is. Az Eurocircuits Kft. technológiafejlesztési beruházását, mely a versenyképesség növelésére irányuló támogatási program 282 millió forinttal támogatta a kormány, aminek nyomán 250 munkahely válik biztossá.


A külügyminiszer beszámolt arról, hogy a koronavírus-járvány mindenhol komolyan megrendítette a gazdaságot.


még a leggazdagabb országok is részben vagy egészében térdre kényszerültek.


Teljesen felborultak az erőviszonyok világszerte, megváltozott a kínálat dinamikája és az iparágak is jelentősen átalakultak a koronavírus járvány következtében.


Új világgazdasági korszakba lépünk át, amely rendkívül éles versennyel kezdődik a kapacitások újraelosztásáért. Ez azonban nemcsak válság, hanem lehetőség is azoknak, akik elég bátrak ahhoz, hogy a kanyarban előzzenek a helyreálló, átalakuló kereslet kiszolgálása érdekében


– fogalmazott.

Hangzatos béremelésekkel, a kivételesen 13. havi nyugdíjjal és minden egyéb óriásplakátokon megfogalmazható féligazságokkal kecsegtet a kormány.

A miniszter hangsúlyozta, hogy válságos időszakban állami támogatásokra van szükség a cégek fejlesztéseihez, s a kormány intézkedései nyomán 2021-ben csúcsot is döntöttek a beruházások hazánkban. Ez pedig szerinte lehetővé teszi, hogy a tavalyi rekordév után az idei is sikeres legyen gazdaságilag.


Ezt a sikert alapozzák meg azok az adócsökkentések, amelyekkel az idei esztendő indult


– nyomatékosította.


Az Eurocircuits évente több mint 100 ezer megrendelést teljesít közel 20 ezer felhasználónak. A magyar leányvállalat az egyedi, kisszériás megrendelések szegmenségben a világ tíz legnagyobb szereplője közé tartozik, termékeinek mintegy 89 százalékát külföldön értékesítik – írta az MTI.


De mielőtt fényesre sikálnánk a Fidesz szépét azért tegyük hozzá, hogy:


2021-ben 5101,5 milliárd forintos hiánnyal záródott az év.


Az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszere 5101,5 milliárd forintos hiánnyal zárta a 2021-es évet – közölte a Pénzügyminisztérium (PM).


2021. december elején 350 milliárd forintos pénzügyi tartalék képzéséről is döntött a kormány annak érdekében, hogy ezzel is erősítse hazánk pénzügyi stabilitását és tovább javítsa a befektetői megítélést. Ennek is köszönhetően – a rendelkezésre álló adatok alapján – 2021 végén az adósságráta és az uniós módszertan szerinti hiány csökkenése kellő pénzügyi tartalék mellett valósulhatott meg


– fogalmaz a tárca.


Erről bővebben korábbi cikkünkben tudtok olvasni.