Lemondott Bús Balázs, Óbuda volt polgármestere miután kiderült, törvénytelenül veszi fel milliós fizetését

Az Átlátszó ma reggeli cikke és Szabó Tímea délelőtti sajtótájékoztatója nyomán lemondásra kényszerült a III. kerület korábbi bukott fideszes polgármestere, jelenlegi önkormányzati képviselője, Bús Balázs.

Bús több mint egy évig töltötte be egyszerre jogosulatlanul a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöki tisztét és az önkormányzatban viselt képviselői posztját, miközben ezt a törvény összeférhetetlenség miatt egyértelműen tiltja. A III. kerület volt polgármestere így havonta 1,7 millió Forintot vett fel jogosulatlanul.

A képviselőnek választási lehetősége volt, hogy az óbudaiak képviseletéről, vagy az NKA alelnöki posztjáról mond-e le, de Bús Balázs a kerületiek kezét engedte el, hogy ezáltal a magasabb fizetést vehesse fel még a következő években.

Az Atlatszo.hu mai cikke alapján jogászok is megvizsgálták az összeférhetetlenség kérdését. Ennek alapján a mai nappal lemondok az önkormányzati tisztségeimről (kerületi képviselő és fővárosi bizottsági tag) megszüntetve az összeférhetetlenséget. – írta Bús a közösségi oldalán, aki így elismerte az Átlátszó által kiderített összeférhetetlenséget.