Gulyás Gergely, Kőszegi Ákos hangján szállt bele Hajnal Miklósba

Vasárnap kizárta az MSZP Bangónét a pártból, mert hazudott a diplomájáról. Erről részletesebben itt írtunk. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, ezúttal Hajnal Mikós (Momentum) diplomaügyét vette elő.

„Az ellenzék Hajnal Miklós (Momentum) személyében egy olyan baloldali politikust indít eddigi választókerületemben, aki korábban több alkalommal is azt állította magáról, hogy diplomás közgazdász, noha nincs felsőfokú végzettsége”

– írta hétfői Facebook-posztjában Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter megosztott egy videót is, – melyben a Fidesz-kormány által hirdetett videókban rendszeresen narráló Kőszegi Ákos hallható – amelyben olyan szerepléseit mutatják, ahol a momentumos politikus közgazdászként hivatkozik saját magára, vagy így mutatják be őt a műsorvezetők.

A miniszter posztja összekapcsolja Hajnal Miklós ügyét az MSZP-ből kitett Bangóné Borbély Ildikó diplomájának ügyével.  A fideszes Gulyás így kérdez:

„Szabad-e a Momentumnak, amit tilos az MSZP-nek? Maradhat-e képviselőjelölt Hajnal Miklós?”

– fogalmaz posztjában

Hajnal Miklós kedden szintén a Facebookon reagált Gulyás posztjára, azt írva, hogy „a Fidesz állításával – és képviselőivel – ellentétben én soha nem hazudtam a diplomámról”.

A momentumos politikus hosszasan ír arról, hogy a korábban Oxfordban végzett filozófiai, politikai és közgazdaságtani tanulmányait azért hagyta abba az utolsó évben, hogy hazaköltözzön, és a NOlimpia kampányon, illetve a Momentumban dolgozzon.

Mivel a külföldi tanulmányokat összeegyeztethetetlennek érezte a hazai politizálással, az egyetemi tanulmányait Magyarországon újrakezdte, „a nulláról” – írja. Azt is hangsúlyozza posztjában, hogy a „hivatalosan megadott életrajzában” is helyesen szerepel, hogy az oxfordi tanulmányait „felfüggesztette”, és jelenleg az ELTE-n tanul jogot.