Márki-Zay Péter méltó a polgármesteri pozícióra

A döntés értelmében az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje maradhat polgármester.

Elutasította a hódmezővásárhelyi közgyűlés rendkívüli, zárt ülése a helyi Fidesz Márki-Zay Péter ellen benyújtott méltatlansági indítványát – olvasható az önkormányzat Facebook oldalán.

A méltatlansági eljárást Cseri Tamás fideszes hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő kezdeményezte, mert szerinte az ellenzéki miniszterelnök-jelölt nem tett eleget két, őt elmarasztaló bírósági ítéletnek.

Az egyik ügyben Havasi Katalin, az összevont hódmezővásárhelyi és makói kórház vásárhelyi orvos igazgatójának repülőjegyével kapcsolatos poszt miatt kellett volna helyreigazítást tennie a Márki-Zaynak, a másik pedig egy, a városi kórházról szóló Facebook poszt volt.

Az önkormányzat Facebook oldalán olvasható bejegyzés szerint a polgármester elküldte a helyreigazítást a helyi illetőségű megyei napilapnak, a Délmagyarországnak, ám a lap elutasította a közlemény publikálását. Az ezt alátámasztó dokumentumot a végrehajtó el is fogadta, a kórházzal kapcsolatban pedig az önkormányzat szerint Márki-Zaynak joga van kritikával élnie, ezért nem szükséges a helyreigazítás.

A méltatlansági eljárás így elbukott, a helyi képviselők többségének szavazata alapján Márki-Zay Péter továbbra is méltó a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalára.