Novák Katalin is állást foglalt a babahordozó-ügyben

Az elmúlt napok legfelkapottabb Facebook-posztja Fekete-Győr András nevéhez fűződött, aki a képen újszülött kisfiát egy babahordozóban tartja. A poszt kapcsán Rákay Philip, fideszes véleményvezér szólt be a momentumos politikusnak, elindítva ezzel a “babahordozó-gate” ügyet.

“Szép új világ” – jegyezte meg gúnyosan Rákay Philip, aki azóta egyébként – vélhetően a hatalmas közfelháborodás okán – törölte a bejegyzését. Sőt, ezután még – többek között – Bolgár György műsorában is magyarázkodott, hogy neki valójában nem a kisbabájuk gondozásában részüket kivevő férfiakkal, hanem Fekete-Győr Andrással van baja.

Ám, ekkor már késő bánat volt Rákay számára. Addigra a közösségi médiában elszabadult az ügy és tömkelegével jelentek meg a képek babahordozós politikus férfiakról, illetve ellenszenvüket ily módon kifejező magánemberekről. Péntek reggelre pedig megtörtént a botrány eddigi csúcspontja is: az eddig ellenzéki körökben hódító közösségi médiás trend, immáron átütötte a NER falait is, ugyanis Novák Katalin családügyi miniszter is posztolt egyet férjéről, ahogyan egy régi fotón gyereküket tartja, ráadásul babahordozóban.

“Egyetértek: a babának és az édesapának, édesanyának is sokat ad a testi-lelki közelség. A családpolitikánk éppen erről is szól: a szülők szabadon dönthessenek arról, hogyan osztják meg maguk között a feladatokat” – írja posztjában a Novák.