Hohn Krisztina: Völner Pál jól tette, hogy lemondott, aki ilyet tesz, nincs helye a közéletben

A Reflektorban vendége Hohn Krisztina, Pest megye 6-os számű választókörzetének (Gödöllő) ellenzéki képviselőjelöltje és országgyűlési képviselője volt, akivel a Gödöllői térség hulladékkezelési helyzetéről, Völner Pál korrupciós ügyéről és a jövő évi választásról beszélgettünk.

ELőválasztás utáni közös munka

Hohn Krisztina felidézte egykori ellenfeleit, kiemelte, hogy békés kampányban sikerült legyőznie a DK-s és Momentumos delegáltakat.

Elmondta, hogy az egykori képviselő-jelöltekkel személyesen nicsen közös munka, azonban például a Demokratikus Koalíció párként segíti kampányában.

LMP, vagy más frakció?

Az utóbbi napokban elindultak olyan pletykák, melyek arra irányultak, hogy Hohn Krisztina nem az LMP frakciójában foglal majd helyet a Parlamentben. Elmondta, hogy ebből semmi sem igaz, számára természetes, hogy az LMP delegáltjaként fogja majd képviselni Pest 6-os választókörzetét.

A Zöld Híd – ügy

Hohn Krisztina elmondta, hogy még anno, 2008-ban egy fantasztikus hulladékfeldolgozó üzem működött Gödöllőn. Azonban mostanra szemétteleppé változott a hely. Minden fajta szemetet szelektálás nélkül össze van öntve, a szemétlerakóhely fele egy év alatt megtelt (a teljes telepet 10 évnyi szemét tárolására tervezték).

Elmondta, hogy képviselőként azt tudta tenni, hogy 30-40 kérdést küldött ki az illetékeseknek, melyekben azonnali megoldási javaslatokat vár. Valamint nyílt levelével több száz polgármesternek próbálja felnyitni a szemét. Továbbá az illetékes minisztériumot fogja legközelebb kérdezni az Azonnali kérdések és válaszok órájában.

Isztambuli egyezmény

A mai napon 2 javaslatai is volt Hohn Krisztinának, melyeket elutasított az Országgyűlés. Mindkettő az erőszakelkövetések megelőzésére és retorziójára vonatkozik.

Hohn Krisztina elmondása szerint az Isztambuli szerződésben vannak olyan pontok, melyek definiálják gender fogalmát. Ezzel a ponttal nem ért egyet a kormány, erre hivatkozva utasítja el a szerződés törvénybe iktatását évről évre.

A Völner Pál-ügy

Adásunkban vendégünk reagált a szintén mai napon történt Völner Pál ügyben.

Ha esetleg lemaradtál erről, akkor kattints ide!

Hohn Krisztina elmondta, hogy szerinte biztosan van alapja a vádnak. Hozzátette, hogy szerinte jól tette, hogynlemondott.

„aki ilyet tesz, nincs helye a közéletben!”