Megvádolták, le is mondott Völner Pál

A fideszes parlamenti képviselő, igazságügyi államtitkár a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Az ügynek tizenkét gyanúsítottja van, köztük nyolc végrehajtó.

„Nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról Völner Pál államtitkár”

– olvasható a politikus közleményében, amit a 24.hu szerkesztőségéhez juttatott el.

Együttműködik a hatóságokkal, kihallgatás céljából bármikor rendelkezésre áll.

A legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes parlamenti képviselő, igazságügyi államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt.

„A KÖZPONTI NYOMOZÓ FŐÜGYÉSZSÉG ELŐTT FOLYAMATBAN LÉVŐ NYOMOZÁSBAN MEGALAPOZOTT GYANÚ MERÜLT FEL ARRA, HOGY VÖLNER PÁL A MAGYAR BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÓI KAR ELNÖKÉTŐL HOSSZABB IDŐN KERESZTÜL, RENDSZERESEN, ALKALMANKÉNT 2-5 MILLIÓ FORINTOT KAPOTT. VÖLNER PÁL A GYANÚ SZERINT A JOGTALAN ELŐNY ELLENTÉTELEZÉSEKÉNT – FELÜGYELETI, HATÓSÁGI, IGAZGATÁSI JOGKÖRÉVEL VISSZAÉLVE – VÁLLALTA, HOGY KONKRÉT ÜGYEKET INTÉZ, A MAGYAR BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÓI KAR ELNÖKE KÉRÉSÉNEK MEGFELELŐEN”

– olvasható a közleményben.

(Bahir.hu)

Ma reggel közölte a Legfőbb Ügyészség, hogy Völner Pál fideszes képviselőnek kezdeményezi mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter, legfőbb ügyész.

Völner Pál, igazságügyi államtitkár a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Dr. habil. Schadl György-től. A közleményben bűnszövetségről is írnak. Az ügynek tizenkét gyanúsítottja van, közöttük nyolc végrehajtó.