Kötelező lesz az oltás a Parlamentben, na de nem mindenkinek

Csak a képviselői irodaház és a Parlamentben dolgozó munkatársaknak lesz kötelező a védőoltás, a képviselőknek nem. Az indoklás is egészen különleges, a honatyák nincsenek munkaviszonyban az Országgyűléssel.

Kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás a magyar Országgyűlésben, írta az Azonnali az Országgyűlés Hivatalának főigazgatójának, Such Györgynek a hírlevelére hivatkozva. Az alkalmazottaknak december 31-ig kell legalább valamelyik vakcina első dózisával beoltatniuk magukat, és az erről szóló igazolást be is kell mutatniuk. Ez alól csak azok mentesülnek, akik egészségi okokból nem kaphatnak oltást.

Such György később a Telexnek kiemelte, csak az alkalmazottakat kötelezhetik a védőoltás felvételére, a képviselők ugyanis nincsenek munkaviszonyban az Országgyűléssel, ők legfeljebb jogszabályban kötelezhetők az oltás felvételére. Este közleményt adott ki az Országgyűlés sajtófőnöke is az ügyben azzal, hogy a képviselőkre nem vonatkozik az oltási kötelezettség. “Az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója által kiadott hírlevél, amely a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként írja elő, kizárólag a hivatal által foglalkoztatott országgyűlési köztisztviselőkre és munkavállalókra vonatkozik, az országgyűlési képviselőkre nem” – nyomatékosította Szilágyi Zoltán. (Borsod24.hu)