Elítélték a pécsi polgármestert rágalmazó Fidesz-közeli cég ügyvezetőjét

A Siklósi Járásbíróság november másodikán jogerős ítéletében elmarasztalta annak a Fidesz-közeli közvélemény-kutató cégnek az ügyvezetőjét, amely kérdéseknek álcázott, Péterffy Attilát rágalmazó mondatokkal hívott fel pécsi választópolgárokat a 2019-es választási kampányban – írja közleményében a városháza.

A szóban forgó cég megbízásából 2019. augusztus 14-én, az önkormányzati választások kampányának hajrájában hívtak fel pécsi választópolgárokat. A hívások célja az azokat bonyolító munkatársak elmondása szerint közvélemény-kutatás volt. Ám a témák között olyanok is szerepeltek, amelyek ugyan kérdés formájában, de azt a hamis látszatot keltették, mintha Péterffy Attila családon belüli erőszakot, illetve gazdasági bűncselekményt követett volna el.

A bíróság véleménye szerint bűncselekmény elkövetésével vádolták meg az akkori polgármester-jelöltet. A bíróság ezen indoklás alapján megállapította az érintett cég ügyvezetőjének büntetőjogi felelősségét, és rágalmazás vétségében elmarasztalta -írja a Bahir.hu

Kiemelt kép. Péterffy Attila Facebook oldala