Direkt36: A Paks 2-t építő oroszok százmilliókért bérelnek irodát a volt helyi Fidesz-elnöktől

A Direkt36 újságírói derítettek fényt arra, hogy a Fidesz paksi szervezetének korábbi elnökétől, Kovács Sándortól legalább 264 millió forint értékben kötöttek ingatlanbérleti megállapodásokat a Paks2 orosz beruházó cégei annak ellenére, hogy az építéshez szükséges engedélyek továbbra sem állnak rendelkezésre.

A Telexen megjelent cikkből kiderült, hogy a nyilvános adatok szerint Kovács a legnagyobb összegű szerződést idén szeptemberben kötötte. Ez arról szólt, hogy a politikus egyik cége, a Fabrostone Kft. bruttó 254 millió forintért adja bérbe az egyik ingatlanját az oroszoknak 36 hónapra.

Kovács vállalkozásai ezenkívül is kötöttek bérleti szerződéseket, méghozzá négy hónapra adott bérbe egy 105 négyzetméteres helyiséget 3,8 millió forintért.

Kovács Sándor 2017-ben lett a paksi Fidesz elnöke, később pedig a város egyik alpolgármestere. A politikusról 2017-ben a Népszava írta meg, hogy az önkormányzati képviselői posztja mellett egy önkormányzati cég igazgatóságába is bekerült, miközben ez a két tisztség összeférhetetlen egymással. A Tolna Megyei Kormányhivatal később meg is állapította az összeférhetetlenséget, Kovácsot pedig visszahívták a céges tisztségéből, ami a lap szerint több mint bruttó 600 ezer forintos fizetéssel járt.

A politikus 2019-ben felhagyott a közéleti szerepvállalással, nem indult újra a helyi Fidesz elnöki posztjáért, és az alpolgármesterségről is lemondott. Ismerősei szerint azóta az üzleti tevékenységére koncentrál, ennek során a burkolatgyártó cégeinek irányítása mellett ingatlanokat újít fel és ad bérbe Pakson – derült ki a Direkt36 újságírójának cikkéből.

További részletek a Telexen megjelent írásban.

Forrás: Telex.hu