Tüntetést tart a Mi Hazánk a Covid-oltások kötelezővé tétele ellen

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke szerdán Budapesten, az Alkotmánybíróság előtt jelentette be, hogy pártja demonstrációt tart amiatt, mert a munkáltató kötelezővé teheti az oltást a munkavállalók számára.

Novembertől lépett életbe az a rendelet, miszerint azon munkavállalókat, akik nem olttatják be magukat a koronavírus elleni vakcinával, a munkáltatók egy évig fizetés nélküli szabadságra küldhetik, majd ezt követően fel is mondhatnak nekik. A szélsőjobboldali párt éppen e miatt tüntetést szervez.

A tüntetésre 2021. november 20-án, szombaton 15 órától lesz az Alkotmánybíróság székháza előtt (Budapest I. ker., Donáti utca 35., a Batthyány tértől 5 perc gyalog). Felszólal Toroczkai László, a Mi Hazánk kormányfőjelöltje, Dúró Dóra országgyűlési képviselő, Szakács Árpád, az első Lovas István-sajtódíjas újságíró-publicista, dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész (aki a Magyar Orvosi Kamara Heves megyei elnöke volt 2010-től idén júliusig, amikor kritikus megnyilatkozásai miatt felfüggesztették kamarai tagságát), és Árendás Mónika egészségügyi szakdolgozó is szót kap.

Orbán Viktor áprilisban még azzal utasította el az oltás kötelezővé tételét, hogy „nem diktatúrában élünk”, szabadságra van szükségünk, „Magyarországon a kötelező oltás a vírus ügyében felnőttek esetében nem járható.” Még szeptemberben is úgy nyilatkozott a kormányfő, hogy „nem tudunk kötelező oltást elrendelni általánosan mindenkire nézve Magyarországon, ezt a magyar ember gyomra nem veszi be”. Most a magyar emberek megmutathatják, hogy ezt már tényleg nem tűrjük. – írja a párt a közleményében.