Olvasóink arról szavaztak, legyen-e frakciója Márki-Zay Péternek. Íme az eredmény

A tavasz közeledtével az ellenzéki pártoknak legkésőbb az ajánlásgyűjtés kezdetéig fel kell állítani azt a közös listát, amivel nekivágnak az országgyűlési választásoknak. Talán senki nem számított arra, hogy az előválasztáson a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke került ki győztesként a miniszterelnök-jelöltek közül, ám ez azt a kérdést is felveti, hogy legyen-e parlamenti frakciója az újonnan érkező mozgalomnak és a hozzájuk tartozó szavazóknak, azaz az MMM-nek is. Olvasóinkat kérdeztük meg egy szavazás keretében, mutatjuk a végeredményt.

Az egy hétig tartó szavazás során összesen 1691 szavazat érkezett, azaz viszonylag sokan nyilvánítottak véleményt a témában.

A szavazók többsége (54,9%) úgy gondolja, hogy az előválasztási győzelem után Márki-Zay Péter, illetve az általa megjelölt képviselők frakciót alkothassanak, míg a válaszadók 42,2%-a úgy gondolja, hogy a miniszterelnök-jelölt előválasztási győzelme után sem érdemes frakciót, azaz a hat ellenzéki párt megállapodását nem kellene újra gondolni.