Vitanapot kezdeményez az LMP Paks2 beruházása miatt, mert sok a megválaszolatlan kérdés

Fotó: Kárász Anna Flóra / Jövő TV

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetőjének csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Paks 2 beruházásával kapcsolatosan rengeteg a megválaszolatlan késés és az engedélyezés kapcsán is problémák léptek fel.

A frakcióvezető elmondta, hogy hétfőn a Parlamentben sem Süli János, sem Orbán Viktor nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miért utasították el az atomerőmű kettes blokkjának engedélyezését. Keresztes szerint a korai földmunka megkezdése nagy veszélyt jelent, ugyanis így nem lehet további geológiai vizsgálótokat és tanulmányokat végezni a helyszínen, ráadásul az adófizetők pénzén végzett beruházás is lehet, hogy feleslegessé válik, ha a hiányosságok miatt le kell állítani a beruházást.

Keresztes László Lóránt a csütörtöki sajtótájékoztatóján. Fotó: Kárász Anna Flóra/Jövő TV

Keresztes László Lóránt levelet ír a Roszatom atomenergetikai konszern vezetőjének, amiben arra kéri, hogy adjon válaszokat a magyar országgyűlési képviselőknek és a sajtónak. Kihangsúlyozta, hogy nincs megoldás az atomhulladék tárolására, amit a jelenlegi tervek szerint a Pécs melletti Bodára terveznek. Az LMP Parlamenti vitanapot kezdeményez a fent említettek miatt, hiszen világosan látható, hogy az atomenergia nem olcsó és nem biztonságos.