Jakab Péter magyarázkodik: szerinte nem állt össze a DK-val

Márki-Zay Péter az MMM miniszterelnök-jelöltje többször reagált arra, miszerint a Jobbik és a DK szövetséget kötöttek az ellenzéki előválasztásra. A Jobbik elnöke Jakab Péter ma Facebook posztban próbált magyarázkodni.

„Könyörgöm, Péter! Nem Dobrevvel álltam össze, hanem összesen 6 párttal és számtalan civillel.” – írja posztjában a Jobbik elnöke, ám magyarázata helytelen, hiszen Márki-Zay Péter többször elmagyarázta, hogy a szövetséget arra alapozza, hogy az előválasztás első fordulójában számtalan helyen léptetett vissza a két párt jelölteket egymás javára.

Ilyen volt, amikor a Jobbik betámogatta az Újbudán induló, ám nagy vereséget szenvedő Gy. Németh Erzsébetet, vagy a baranyai Szakács Lászót, de ugyan ez volt fordított esetben is, amikor a DK adta logóját például a Jobbikos Tóth Péternek, sőt Gyurcsány Ferenc személyesen is kampányolt neki, pedig köztudott volt, hogy Tóth korábban rendszeresen tett rasszista kijelentéseket.

Nagyjából 3 éve dolgozunk rajta mi, ellenzékiek, hogy megszülessen az összefogás. Megszületett. Kicsit úgy tekintek rá, mint a saját gyermekemre. Vigyázni akarok rá, mert még épphogy csak elindult a maga útján. A kormányváltás útján. – teszi hozzá Jakab, akinek pártja nem támogat senkit az előválasztás második fordulójában, hiába van olyan jelölt, aki jobb oldalról érkezett és még valamennyire illeszkedhetett volna az identitását szinte teljesen elveszítő párthoz.

A párt elnöke úgy zárta posztját, hogy szerinte ők az ország utolsó esélyei, ezért nem szabad bántani az ellenzéket. Mi tagadás, tragikus képet fest ez az ország helyzetéről.