Megvan, hol lehet szavazni az előválasztás második fordulójában

Az Országos Előválasztási Bizottság az első fordulós tapasztalatok, valamint a második fordulóban rendelkezésre álló erőforrások és az időjárási körülmények változásaira tekintettel összeállította a második fordulós szavazópontok listáját, melyet az előválasztás honlapján is közzétett.

A második forduló október 10-én, vasárnap kezdődik és október 16-án, szombaton ér véget. A szavazópontok egy része ismét úgynevezett „fix sátor” lesz, melyek a teljes szavazási időszakban ugyanott és ugyanolyan nyitvatartásban fogadják a választópolgárokat. Ezek mellett működnek majd a mozgó sátrak amelyek más-más helyszíneken fognak majd szavazási alkalmakat biztosítani.

A második fordulóban már az egész ország egy választókerületnek számít, azaz minden választásra jogosult személy bárhol tud érvényesen szavazni. A választásra jogosultság feltételei nem változtak, azaz a választáson a magyarországi állandó lakícmmel rendelkező, 2004. április 1-ét megelőzően született, érvényes fényképes igazolvánnyal és lakcímkártyával (vagy régi típusú személyi igazolvánnyal) rendelkező magyar állampolgárok vehetnek részt.

A szavazás folyamat szintén ugyanaz marad, azaz az értéknyilatkozat kitöltését követően a szavazóbiztosok rögzítik a választó adatait, beolvassák („becsippantják”) a lakcímkártyát, majd hitelesítik („lecsippantják”) a szavazólapot, mielőtt azt átadnák a választónak.

A szavazópontok listáját IDE kattintva tudja megnézni.