Sokan akarnak szavazni, ismét akadozik az előválasztás online felülete

Itt az utolsó óra a szavazásra, így vélhetően rengetegen szeretnének részt venni Magyarország első előválasztásán. Az oldal az 504-es hibakódot adja ki az első, vagy néhány lépés után.

Csak a hétfői napon 57 545 szavazatból 23 124 szavazat érkezett online, így a mai, egyben utolsó napon is rengetegen szeretnének szavazni, ami miatt most erősen akadozik a rendszer. A várakozási idő már este 6 órakor is fél óra volt. Most az értéknyilatkozat elfogadása után nem engedi tovább a rendszer a szavazni vágyót, hanem 504-es hibakódba ütközik.

Az előválasztás felülete 19:07-kor, az értéknyilatkozat elfogadása után

A kilenc napos szavazási időszak hivatalosan 20 órakor ér véget, azonban az általános választásokhoz hasonlóan az OEVB engedélyezi, hogy a 20 órakor sorban álló személyek még leadhassák a szavazatukat. A sorban állási szabályt egyaránt alkalmazni kell a személyes és az online szavazási módokra.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a személyes sátraknál a zárás pillanatában a szavazóbiztosok kijelölik, hogy kik azok a személyek, akik még leadhatják a szavazatukat.

Az online szavazásnál a regisztráció megkezdésére 20 óráig van lehetőség, ezt követően 20.15-ig van mód a regisztráció befejezésére. Akiknek 20.15-kor van sikeres regisztrációja, azok sorban állónak minősülnek. Az online szavazás akkor zárul, amikor az utolsó sorban álló személy videós azonosítása lezárul és leadja a szavazatát.