Orbán Viktor folyamatosan csak Gyurcsány Ferencre gondol

A miniszterelnök hosszú idő után ismét a közrádióban kezdte péntek reggelét, nem is akármilyen napon, az öszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulója után és a Fidesz héten megtartott esztergomi frakcióülését követően. Az interjúból az is kiderült, hogy a vészhelyzetet és a rendkívüli jogrendet a jövő heti parlamenti ülésen év végéig meg fogják hosszabbítani.

Már a miniszterelnöki interjú előtt is hallhattunk részleteket Gyurcsány Ferenc által elmondott öszödi beszédből, valamint számtalanszor elhangzott, hogy le kell számolni a Gyurcsány-korszakkal és meg kell őrizni a nemzeti szuveneritást. Kicsit olyan volt a felvezetés, mint ha nem is a Fidesz-KDNP vezetné az országot ő 11 éve.

Ezt követően ült mikrofon elé Orbán Viktor, aki elmondta, hogy ő azok közé tartozik, akinek nem volt oka, hogy megváltoztassa a véleményét a baloldali kormányzásról. Szerinte egy dermesztő pillanat volt, amikor a beszédet kiszivárogtatták és ijesztő dolognak tartja, hogy aki a beszédet elmondta és becsapta az embereket és csődbe vitte az országot, az ma is a baloldal vezetője, aki vissza akar térni. Elmondta, a mai napig azokat a gazdasági a hibákat próbálják kijavítani, amit 2006 és az után követtek el és csődbe vitték az országot – így gondolt például a családtámogatásra.

Szerinte a lakástámogatás és családtámogatás bevezetésével, valamint a minimálbér megemelésével és a 13. havi nyugdíj visszavezetését követően lehet majd kijelenteni, hogy maguk mögött hagyták a Gyurcsány-korszakot.

A miniszterelnök kérdésre elmondta, hogy a nemezeti konzultációt fontos eszköznek tartja, hogy ne csak négy évente kérjék ki a választók véleményét. Szerinte e miatt áll az az alkotmány magabiztos lábakon, amit eddig egy tucatnyi alkalommal módosítottak.

Szerinte a migrációra újra fel kell készülni, valamint a legutóbbi konzultáción fontosnak tartotta, hogy mindenki elmondhassa véleményét a most kialakuló új világrendről. Elmondta, ki kell állni Brüsszel ellen a saját szuverenitásunk megőrzése érdekében – igaz itt a kínai és orosz hitel nem esett szóba, hogy ugyan ez az állítás miért nem igaz a keleti irányra vonatkozólag. A konzultáció számára azért fontos, mert így tudja, hogy a teljes ország véleményét tudja képviselni.

A gazdasági kilábalás is szóba került. Szerinte 5,5%-os gazdasági növekedés is elérhető, ami után „nagy dolgokat tudunk csinálni”, így például vissza lehet vezetni a 13. havi nyugdíjat, vagy el lehet engedni a 25 év alattiaknak a személyi jövedelemadót.

Szerinte azt minden magyarnak tudnia kell, hogy csak abból lehet megélni, amiért megdolgozunk. Itt kitért, hogy Magyarország elesett azoktól a természeti erőforrásoktól és nyersanyag-forrásoktól, ami más országokban megvan, így itt csak a munka teremthet pénzt. Ezért tartja fontosnak az Európai Uniót és hiába recseg-ropog szerinte ez a rendszer, mert az országnak piacot tud biztosítani.

A koronavírus negyedik hullámával kapcsolatosan elmondta, hogy szerinte nem az a kérdés, hogy lesz-e, hanem, hogy milyen súlyos lesz. Ez ellen mint elmondta, csak az oltás tud segíteni. Aki harmadik oltásra jelentkezik, az két héten belül meg fogja kapni a vakcinát éljen bárhol az országban.

A vészhelyzetet és a rendkívüli jogrendet a jövő heti parlamenti ülésen év végéig meg fogják hosszabbítani.