5 vegán étel, amelyek csodát tesznek a bőröddel

A vegánság nem csak a bolygónak de bőrnek is nagyyon jót tesz. A Livekindly összegyűjtött 5 vegán ételt, ami kifejezetten jót  tesz a bőrödnek.

1. Hínár

Gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium, a kalcium és a flór. Ezektől pedig igazán ragyogó és táplált lesz a bőröd. Ebből kifolyólag nem lesz sem túl zsíros, sem túl száraz a böröd, mivel a hínár kiegyensúlyozza annak természetes nedvességtartalmát.

2. Bogyók

Sok bogyós gyümölcs bőrt szépítő antioxidánsokkal van tele. Az áfonya különösen magas flavonoidtartalmú.

Tudtad, hogy az avokádó is bogyó? C- és E-vitaminban gazdag, gyulladásgátló tulajdonságú antioxidáns. Ha nem vagy rajongója az ízének (az avokádó a pirítóson nem mindenkinek való, annak ellenére, hogy az Instagram mit gondol), akkor közvetlenül az arcodra is felviheted, és így is kihasználhatod az előnyeit.

A kivi is bogyó; több C -vitamint tartalmaznak, mint a narancs, és tele vannak E -vitaminnal is. A szemhélyadra is rakhatod, ami segíthet csökkenteni a sötét karikák megjelenését.

3. Édes burgonya

Az édesburgonya E- és C -vitaminban, valamint antocianinokban is gazdag. Ez utóbbi segíthet a foltok és a sötét foltok megelőzésében. Rost-, vas-, kalcium- és szelénforrás is.

4. Dió

A dió tápláló zsírokat tartalmaz, ezzel pedig nedvességet biztosít a bőrnek és csökkenti a gyulladást, segít elkerülni a pattanásokat. A dió sokféleképpen beépíthető az étrendbe. 

5. Sárgarépa

A sárgarépa számos vitaminban és ásványi anyagban gazdag, de különösen magas a C-vitamin tartalma. Béta-karotint is tartalmaz, ami segíti a gyulladások csökkenését. 

A vegán ételek tehát több szempontból is jót tesznek, ha eddig nem próbáltad őket, ne félj belevágni!

(Livekindly)