Karácsony Czeglédynek: ha valamiről nincs kellő információja, ne tegyen vaskos állításokat

Hajnali reggel 8 környékén bejelentkezett Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-on, hogy már-már szokásosan elmondja a napi mondanivalóját.

A videót azzal kezdte, hogy már hivatalosan is miniszterelnök jelölt lett, és a miniszterelnök-jelöltek között is ő szerezte a legtöbb ajánlást. Az eredményt pedig megköszönte minden aktivistának és az aHangnak, akik az előválasztás lebonyolításában vesznek részt. Továbbá magasztalta a napokban megjelent Élni hívlak! című számot.

Nagyon fontos, hogy éljünk ezzel a lehetőséggel, hogy visszaszerezzük ezt a hazát magunknak ebből a mostani rosszkedvéből. Legyen ez egy közös ünnepünk, hogy megváltoztatjuk a politikát.

– hangsúlyozta az előválasztásra fontosságát Karácsony.

A reggeli videó hátralévő kétharmadában a hétfőn lezajlott szombathelyi előválasztási vitáról beszélt a főpolgármester. Az ottani DK-s jelölt, Czeglédy Csaba ugyanis azt állította, hogy Budapesten a főpolgármester választás után nem indult el semmilyen elszámoltatás. Karácsony viszont tagadja ezt, és felsorolt fejből pár ügyet, amelyet ’19 óta elindítottak:

  • a FŐTÁV (Budapesti Távhőszolgáltató Zrt.) 2 ügyben tett feljelentést. Egyszer hűtlen kezelés, egyszer pedig adócsalás vétke miatt. Mindkét ügyben tart a nyomozás.
  • Az FKF (Fővárosi Közterület-fenntartó) is feljelentést tett egy volt dolgozójával szemben, aki Karácsony tilalmának ellenére szerződést kötött egy Mészáros Lőrinc nevéhez köthető hulladékszállítási céggel. Ebben az ügyben is tart a nyomozás.
  • A fővárosi városvezetés a 3-as metrók beszerzési ügyében, de ebben a rendőrség nem indított nyomozást.
  • Tart a nyomozás az e-jegy rendszer ügyében, – amelyet az előző városvezetés kezdett el -, amely csaknem 8 milliárd forint veszteségett jelentett a fővárosnak.
  • A Biodóm ügyében is tettek feljelentést.
  • Valamint a Fővárosi Állatkert működésében is tettek feljelentést, ott is tart a nyomozás.

Egy szó mint száz, Nagyon sok ügyben tettünk feljelentést, ezeknek egy részét a nyomozóhatóságok sem tudták lepöckölni

– zárta a felsorolást Karácsony.

Továbbá elmondta, hogy örül annak, hogy az előválasztás a vitákról is szól, ugyanis az a demokrácia lényege, hogy nem csak elfogadjuk egymást honfitársunkként, hanem hogy vitatkozunk azokon, amikben nem értünk egyet – tette hozzá.