Egy izraelben élő ügyvéd felvállalta, hogy ő az ördög ügyvédje, de hazudott

A hetekben újra szóba került a magyar médiában Az ördög ügyvédje nevű Facebook oldal, ami a Borkai-botrány kirobbantója volt. A magyar hatóságok Czeglédy Csaba, DK-s politikus, ügyvédet hallgatták ki, de az állítása szerint nem ő üzemelteti az oldalt.

A hírek miatt az oldalra kikerült egy rövid bejegyzés, amelyben az oldal üzemeltetője jelezte, hogy nem Czeglédy a szivorágotató.

A szerdai bejegyzés előtt egy órával viszont Dániel Péter, ügyvéd kitett egy posztot, amelyben magára vállalja, hogy ő kezeli az ördög ügyvédje oldalt.

Egyszerre nevetséges és felháborító, amit az orbáni diktatúra hatóságai, Polt Péter ügyészsége és a TEK dilettáns, ostoba pribékjei művelnek. Hiszen már hosszú ideje pontosan tudják, hogy én vagyok az „ördög ügyvédje”, de ennek ellenére ártatlan emberekből próbálnak bűnbakot csinálni.

– írja posztjában Dániel.

Az izraelben élő ügyvéd a bejegyzésében kommentálta, hogy azért vállalta csak most fel a kilétét, mert a betyárbecsület ezt követelte. Majd hozzátette, hogy büszke tettére.

Viszont Az Ördög Ügyvédje oldal meghazudtolta Dániel Péter kijelentését.

Vagyis két lehetőség áll fent: Dániel Péter vagy személyiségzavarral küzd, hogy egyik bejegyzésében elismeri, hogy ő az ördög ügyvédje, a másikban pedig vásári komédiásnak hívja magát.

Vagy Dániel Péter hazudik, és csak médiaverést akart maga köré.

Dániel Péter azért sem lehet az oldal üzemeltetője (bár ezt már VPN-nel lehet, hogy ki lehet játszani), mert a Facebook adatai szerint az Az Ördög ügyvédje oldalt 1 ember üzemelteti, és az is Magyarországról. Az ügyvéd viszont évek óta Izraelben van, ahogy most is, mert az egyik kommentben az ügyészség képviselőjét Izraelbe invitálta.

Az esetről felkerestük Dániel Pétert is, ha válaszol, cikkünket frissítjük.