Időjárás a hétvégén – Használjuk ki a jóidőt

Ki kell használni a jóidőt, mert egy pár hét és beköszönt a naptári ősz. Addig, ha tehetjük töltsük az időt vízparton vagy a szabadban és tárazzunk be D-vitaminból a téli bezárt időkre.

Szombaton elsősorban túlnyomórészt napos, gomolyfelhős idővel számolhatunk viszont az Észak-Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében kialakulhatnak 60-80 km/h viharos széllökések és zivatarok is. A zivatart 10-25 milliméteres intenzív csapadék, esetenként pedig apró szemű jég is kísérheti. Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 29-35 fok között várható és késő estére is még a legtöbb helyen 20-27 fokra hűlhet a hőmérséklet.

Vasárnap hajnalban felszakadoznak a kialakult gomolyfelhők, javarészt derült tiszta égbolttal és gyenge légmozgással számolhatunk. Vasárnap hajnalban a várható hőmérséklet 14 és 22 fok között fog alakulni.

Vasárnap csak néhány helyen fordulhat elő zápor vagy zivatar a délkeleti térségekben, de az ország jelentős részen a napsütést csak néhány gomolyfelhő zavarhatja meg a nappali órákban. A nyugati, északnyugati szél néhol megélénkül. A nappali csúcshőmérséklet 30-36 fok között várható.

Aki vízpart mellett vagy a napon tartózkodik huzamosabb ideig, ne feledkezzen meg az UV-B sugárzásról továbbra sem a maximális napozási idő a Balaton környékén 30 perc fényvédő szerek használata mellett. Továbbá a fejet eltakaró kendők, kalapok használata és a hidratálás is elengedhetetlen fontosságú.