Az amerikai Bayer Zsolt interjúztatta Orbánt, megtudtuk hogy Biden minden magyart megsértett

A hét elején Orbán Viktor egy közös képet posztolt Facebookra, amelyen Tucker Carlsonnal, az amerikai Fox News legnépszerűbb műsorvezetőjével beszélget. Méghozzá itt, Magyarországon. Tucker Carlson egy teljes hetet tölt hazánkban, innen vezeti műsorát, a Tucker Carlson Tonight-ot. Ha pedig már itt van, akkor csinált egy interjút a miniszterelnökkel, amelyet péntek hajnalban adtak le a Fox News-on.

Tucker Carlson amerikának olyan, mint nekünk Bayer Zsolt, csak kevesebb prolisággal. Mindkettőnek van egy műsora, jobb oldali politikában látják a jövőt, elítéli a bevándorlókat és a benvándorlást, gyűlölködve beszél a liberálisokról és baloldalról, valamint állandóan kritizálja a gender-lobbit.

Az amerikai műsorvezető a magyar kormány ideológiailag egy húron pendülnek. Viszont van egy dolog, amiben Orbán és Tucker mégsem ért egyet: Tucker Carlson ha nem is oltás ellenes, de erősen oltás- és maszk-szkeptikus. Több, korábbi műsorában kritizálta és kérdőjelezte meg a koronavírus elleni oltások hatékonyságát, ahogy a maszkhordással kapcsolatos szabályokról sincs jó véleménye.

Az oltás ellen agitálni több mint hiba, inkább bűn.

– ezt még Orbán mondta március végén az oltásellenesekről:

A kormány hónapokon keresztül mutogatott az ellenzékre, hogy oltásellenesek, és mindezt mindent bevetve tették. Jöttek az oltás életet ment plakátok sokasága – amivel semmi baj nincs, ugyanis igaz -, mindegyik fideszes politikus rendelkezett legalább egy facebook bejegyzéssel, ami az ellenzéket kritizálta, hogy oltásellenesek. A több követővel rendelkező fideszesek még videókat is csináltak, amiben ugyanezt mondták el.

A hab a tortán, hogy Tucker hétfői műsorában téma is volt a maszkellenes téma, amit már hazánkban forgatott. Ezek után érdekes, hogy Orbán Tuckert boldogan fogadja, pedig a szavai szerint a műsorvezető egy bűnöző.

Magyarország, ahogy Tucker Carlson látja

Magyarország egy kis ország Közép-Európa szívében, nincsen haditengerészete és nukleáris fegyvere sem. GDP-je kisebb mint New York államnak. Ezért sokan gondolnák, hogy Magyarországot nem övezi nagy figyelem. Pedig ez nem így van – kezdte felvezetőjét Tucker.

Orbán ugyanis elutasítja a liberalizmust, ami miatt megsértette és feldühítette a nyugati politikusokat.

Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke szerint Orbán egy totalitárius diktátor, egy gengszter.

Carlson szerint Orbán:

  • fontosabbnak tartja a családot, mint a bankokat
  • szerint egy országnak kellenek határok

A műsorvezető szerint Magyarország sokkal biztonságosabb ország, mint amerika, ahol az ellenzéki politikusoknak biztonsági őrök kellenek, míg hazánkban ilyenre nincs szükség.

Az interjú

Az interjút egyből a 2015-ös bevándorlási válsággal kezdték, amelyben Tucker arra várta a választ, hogy Orbán mért kezelt úgy, ahogy a válságot. Ez volt az egyetlen ésszerű megoldás – jelentette ki Orbán. Szerinte, ha valaki illegálisan próbál meg be- vagy átjutni az országon, azt meg kell állítani. Ugyanis az országba lépésnek van egy legális, bürokratikus procedúrája, amin végig kell haladni. Az illegális bevándorlás pedig veszélyes a magyar népre nézve – tette hozzá.

A műsorvezető közbevágott, hogy megkérdezze, hogy ehhez pedig joga van-e a miniszterelnöknek.

Persze! Ez istentől, a természettől jön, és ezzel nem lehet vitatkozni. ez a mi országunk, népünk, történelmünk és nyelvünk.

– válaszolta Orbán.

Picivel később pedig hozzátette:

Az nem alapvető emberi jog, hogy valaki illegálisan idejöjjön. Ez a mi földünk, a mi nemzetünk.

Ezek a tettek pedig feldühítették a nyugat-európai országokat. Orbán szerint ez azért van, mert a migránsokat befogadó országok egy új fejezetet nyitottak országuk számára, és egy úgynevezett „új társadalmat” építenek. Az „új társadalom” pedig egy poszt-keresztény, poszt-nemzeti társadalom. A miniszterelnök szerint nem tudni, hogy ez egy jó, vagy rossz döntés, de szerinte nagyon rizikós. A magyarok pedig nem vállalták ezt a rizikót.

Biden, aki keveset tud Magyarországról, és a nyelvet sem beszéli

Következő témaként Biden egy korábbi véleménye került elő, amelyben Magyarországot egy totalitárius diktátúraként látja, Orbánt pedig egy gengszterként.

AMIT MONDOTT, az SZEMÉLYES SÉRTÉS MINDEN MAGYAR SZÁMÁRA, NEKÜNK TISZTELETET KELL MUTATNUNK, UDVARIASAN KELL VISELKEDNÜNK, MERT MI TISZTELJÜK AZ AMERIKAIAKAT.

jelentette ki Orbán.

Viszont hangsúlyozta, hogy Magyarország és az Egyesült Államok remekül együttműködik a NATO-ban, és ugyanilyen a gazdasági kapcsolatokban is remekel a két ország. A két ország között a probléma abból fakad, hogy Washingtonban liberálisok vannak jelenleg hatalmon.

A másik probléma Orbán szerint az, hogy a legyen és a magyar kormányzás sikeres. A liberális gondolkodók nem értik, mi történik Közép-Európában, Lengyel- és Magyarországon. Mi kulturálisan, társadalmilag és gazdaságilag sikeres országot építettünk fel. Ezt pedig a nyugati liberálisok nem tudják elfogadni, hogy mindezt egy nem liberális környezetben értük el.

Se Trump, se Netanjahu

Carlson felidézte, hogy a magyar kormány jó kapcsolatot ápolt Donald Trumppal, az USA volt elnökével, és Bibi Netanjahuval is, Izrael volt elnökével.

Nem vagyunk túl szerencsések az elmúlt években – válaszolta a kormányfő. Felidézte Trump „America First” szlogenjét, ami szerinte nagy hatással bírt a magyarokra is, ugyanis mi is hasonló elvet vallunk. Netanjahuról elmondta, hogy jó barátja volt a magyar kormánynak és támogatták is egymást, de ő is vesztett azóta. Nagy kihívás lesz, hogy miként kezeljük ezeket a változásokat – tette hozzá.

Zárásként szóba került Orbán helyzete is, amelyre a miniszterelnökúgy fogalmazott, hogy a nemzetközi baloldal mindent meg tesz, hogy leváltsa a magyar kormányt, de erre felkészültek és visszavágnak, ha szükséges.