A kormány már az égen sem akar szivárványt látni

A pedofil-ellenes törvénynek kikáltott rendelet, a megszavazása óta számos hazai és nemzetközi kritikát kapott. Az elfogadás ambíciójával köszönőviszonyban sem lévő „homofób” törvényként is emlegetett kormányrendelet nem csak az Európai Parlamentben gyűjtött maga köré ellenségeket, de a popkultúrából, sőt még a sport világából is.

A hétvégi F1 Magyar Nagydíj két ikonikus arca is kiállt megjelenésével, illetve közösségi médiában megosztott posztjaival a magyar LMBTQ-közösségek mellett, hangsúlyosan az új törvény, valamint a kormány ezzel szembeni elutasító kommunikációjával szemben.

Lewis Hamilton még csütörtökön posztolt Instagramjára, melyben együttérzését fejezte ki a nemi hovatartozásai miatt hátrányba kerülő emberek iránt. Valamint leírta, hogy szurkol nekik és kívánja, hogy ne adják fel az elfogadásért vívott harcukat.

Erre Varga Judit, Németh Szilárd és Deutch Tamás is reagált egy facebook-posztban. Németh Szilárd Verstappen posztjával hasonlította össze ellenfele nyilatkozását, aki Budapestről és a gulyáslevesről írt. varga Judit posztját a saját szavaival lehetne összefoglalni a legjobban:

„Javaslom Lewis Hamiltonnak is, hogy mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt. A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél.”

– írta posztjában az igazságügyminiszter

A szivárványhajsza folytatódik

Elképesztő, hogy micsoda gyűlöletet és agressziót képes kiváltani a kormányoldal képviselőitől (és itt nem csak parlamenti képviselőkre gondolok), ha szivráványmintátval találkoznak.

Rákay Philip, a „konzervatív” médiaszereplő, a hétvégi versenyről ilyen Facebook-posztot írt:

Ez volt az egyetlen érvényesnek is alig mondható gondolata a Magyar Nagydíj futamáról.

Bohár Dániel, aki szintén hasonló pozíciót foglal el, mint fentebb említett kollégája, Sebastian Vettelbe szállt bele, aki szivárványmintás felsőben és maszkban jelent meg a Hungaroringen:

Deutch Tamás sem hagyta szó nélkül a német pilóta viselkedését. Egyenes a nácikhoz hasonlította viselkedését:

Németországban egyébként kifejezetten fontos téma a magyar törvény és az LMBTQ közösség.

Az EB-n is a magyarok ellen játszott mérkőzésük alatt szivárványszínű városházával és ugyanilyen mintájú zászlókkal fogadták csapatunkat. Továbbá Neuer, a német válogatott kapusa az egész EB alatt szivárványmintás csapatkapitányi karzsallagot viselt.