A Fidesz ismét elkaszálta a klímaváltozással kapcsolatos törekvéseket

A Fidesz ismét elkaszált egy klímaváltozással kapcsolatos népszavazást

A Fidesz ismét elkaszálta az LMP- Magyarország Zöld Pártjának a 65%-os kibocsátás csökkentéssel kapcsolatos népszavazási kezdeményezését. Ezzel ismét hátat fordított a Fidesz a klímaváltozást megfékezni próbáló törekvéseknek. Helyette pedig zokszó nélkül jóváhagyta a kormány által benyújtott, értelmetlen- kizárólag a Pegasus-botrány figyelemelterelésére szolgáló népszavazás kérdéseit

Egy olyan népszavazásba kényszeríti az NVB és a kormány az országot, amelyről gyakorlatilag maga a miniszterelnök is elmondta, hogy leginkább propaganda célokat szolgál. Ezzel a népszavazással a kormány a már amúgy is megviselt, felesleges vitáktól terhelt országot súlyos száz milliók elköltésére kényszeríti. Teszi ezt azért, hogy ne lehessen olyan valós problémákkal foglalkozni, mint az álláskeresési járadék folyósítási idejének meghosszabbítása, a Fudan Egyetem ügye, vagy az állami vagyon kormányzati széthordása a haveri köröknek – írja az LMP az oldalán.

Az LMP szerint elfogadhatatlan és színtisztán gyomorforgató, hogy Orbán a megfigyelési botrányról a legaljasabb módon tereli el a figyelmet, gyermekeink bevonásával vív háborút egy nem létező ellenség ellen.