Ezért nem volt Orbán Viktor a Kossuth rádióban péntek reggel

Budapest, 2021. július 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) tárgyal Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével, aki egyben az ENSZ-fõtitkár közlekedésbiztonsági különmegbízottja (b) a Karmelita kolostorban 2021. július 30-án, a Formula-1 Magyar Nagydíj hétvégéje elõtt. Középen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelõs kormánybiztos. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Majdnem minden péntek reggel hallhatjuk kormányfőnk véleményét az elmúlt hetek eseményeiről. Most péntek reggel viszont ez nem így történt, pedig lesz egy tünetés szombaton. No, de akkor hol volt ma a miniszterelnök?

Orbán Jean Todt-dal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével, az ENSZ-főtitkár közlekedésbiztonsági különmegbízottjával találkozott a Karmelita kolostorban péntek reggel.

A találkozóra azért volt szükség, mert ezen a hétvégén lesz a Formula-1 Magyar Nagydíj. A nagydíj első szabadedzése péntek 11:30-kor kezdődött, a futam pedig vasárnap délután háromtól lesz.

A reggeli megbeszélésen jelen volt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Az autó-motor sport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztossal közösen áttekintették a magyarországi autó-motor sport fejlesztésének további lehetőségeit és a kapcsolódó terveket.

Továbbá a közlekedésbiztonsági kérdésekről is egyeztettek. Mivel Magyarország célja, hogy radikálisan csökkentse a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számát, ezért szóba került, hogy a magyar kormány a teljes autóipari szektorra is kiemelt figyelmet fordít. Az ország számára ugyanis kitörési pontot jelenthet a jövő mobilitása és az akkumulátorgyártás – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Az F1 kategória versenyzői ’86 óta minden évben visszatérő vendégek a Hungaroringen, a mogyoródi pályára a második leghosszabb ideje látogat el a sorozat megszakítás nélkül. A tavaly kötött megállapodás alapján 2027-ig biztosan számíthatunk az F1 legjobbjainak hazai megmérettetésére.

fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán