Fekete-Győr: Oltásszkeptikus műsorvezető adna elő a fideszes MCC fesztiválján, azonnal le kell mondani a meghívást

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) nyári fesztiváljára Tucker Carlsont, az amerikai szélsőjobb fő megmondóemberét is meghívták. A műsorvezető oltásszkeptikus nézetei miatt Fekete-Győr András arra szólította fel az MCC-t, hogy vonják vissza a meghívást.


Fekete-Győr posztjában arról ír: 

„Hónapok óta nem halad a kormány az oltásokkal, lassan itt a negyedik hullám, ráadásul a kínai vakcinával oltott idősek negyedének nincs is antitestje – nincs is jobb időpont, hogy egy oltásszkeptikus, Trumpnál is elborultabb amerikai republikánus műsorvezetőt hívjon meg Magyarországra a fideszes “elitképző” Mathias Corvinus Collegium (MCC). 
Tucker Carlsonról van szó, akinek műsorait milliók nézik az amerikai Fox News csatornán, és aki a járvány legsúlyosabb időszakaiban is képes járványtagadó kamuszakértőknek teret adni, vagy éppen arról beszélni, hogy “talán a vakcinák nem is működnek, csak ezt eltitkolják előlünk”. Szomorú, hogy az elvileg a tehetséges fiatalok elitképzőjeként működő, az államtól százmilliárdokat kapó MCC, amelynek Orbán Balázs a kuratóriumi elnöke, ezt a szellemi színvonalat tudja ma ajánlani a fiatalságnak.
Vállalhatatlan, hogy a májusra már hétmillió beoltottat ígérő kormány erre szórja el a közös pénzünket, Tucker Carlson meghívását azonnal le kell mondani, a ráköltött pénzt pedig igazán lehetne az oltások népszerűsítésére és ösztönzésére költeni.”