Radikális változást vezethetnek be a BKV-nál

A BKV vezetésének szándéka szerint rövid időn belül majdnem az összes buszon és trolin az első ajtón kell majd fölszállni – értesült a Magyar Nemzet.

Már régóta vannak olyan buszok és trolik a BKV járatai között, ahol csak az első ajtón, a bérlet vagy jegy felmutatásával lehet felszállni. A korlátozás ezeknél a buszoknál hosszabb menetidőt eredményez, amely a kánikulában mindenkinek kellemetlen. A Magyar Nemzet szerint a BKV viszont az összes busz és troli járatán bevezetné ezt. A cél az, hogy hétvégén a teljes busz- és trolihálózaton ez legyen érvényben, hét közben pedig csak néhány nagyon forgalmas járat vagy annak egyes szakaszai jelentenek majd kivételt.

Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének (BTDSZ) elnöke elmondta az oldalnak, hogy

az elképzelés a járművezetők szempontjából is aggályos.

A jelenlegi terv szerint ugyanis a sofőrök jegyellenőrzési jutalékot kapnának a pluszfeladat elvégzéséért, ám mindez a bérmegtakarítás terhére történik.

A belvárosi felújítási munkák amúgy is megnehezítették a közlekedést Budapesten, beleértve a tömegközlekedést is. Ha erre bevezetik az elsőajtós felszállást az összes buszon, akkor további fennakadások lesznek.

fotó: BKK