Karácsony: 2022-ben trónfosztásra van szükség Magyarországon

Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti Jóvátétel Magyarországon című országjárásán bemutatta a Szociális jóvátétel programját Miskolcon.

Beszédében közölte, hogy Magyarországnak jövőre trónfosztásra van szüksége, de nem arra, hogy váltás legyen, hanem igazi változás. Hogy kivezessük a trónt a magyar politikából.

Karácsony ezután Szemere Bertalan szavait idézve folytatta beszédét: „Magyarország csak akkor lesz boldog ha a külön érdekek egy közös érdekben olvadnak fel. „A mi politikánk arról szól, hogy egyesítsük újra ezt az országot, mert  nincs két Magyarország, egy közös hazánk van. Jóvá kell tennünk a kormány bűneit, a válságkezelés összes hibáját és mindazt a kárt, amit az elmúlt 12 évben okoztak Magyarországnak, jóvá kell tennünk az Orbán rendszer valamennyi bűnét.

Kritizálta tovbbá, hogy a kormány olyan vakcinákat kényszerítettek a 60 feletti korosztályra, ahol azt más országban nem tették. Ezért 3 dolgot követel a kormánytól:

  1. minden 60 évnél idősebb Sinopharmmal oltott kapjon egy harmadikat, „igazi” vakcinát.
  2. Kérjenek bocsánatot azoktól, akik előre figyelmeztették a kormányt, hogy a kínai oltóanyag nem jó irány.
  3. Mondják meg, hogy kik a felelősök.

Nem vagyok hajlandó elviselni, hogy Magyarországon ma gyereknek lenni a legnehezebb, hogy a gyerekek fele szegénységben él, hogy az oktatásból kihullanak a hátrányos helyzetű gyermekek. A gyermekszegénység felszámolásához szükséges két legfontosabb intézkedés: a családi pótlék megduplázása, továbbá egy szociális minimum bevezetése, amely megegyezik a mindenkori létminimummal, ami azt jelenti, hogy senki nem maradhat 100000 forintnál kevesebb jövedelem nélkül. – mondta Budapest főpolgármestere, a számára egyik legfontosabb kérdésről.

Szociális programjának 9 fő pontját is itt mondták el:

  1. Évtizedes igazságtalanságokat teszünk jóvá
  2. Senki ne éljen a létminimum alatt Magyarországon!!
  3. A lakhatási szegénység enyhítése
  4. A lakástámogatási rendszer igazságossági reformja
  5. Minimumörökség: esély az önálló felnőtt életkezdéshez
  6. Nők egyenlősége és a gondoskodási munkák elismerése
  7. Megerősített szociális ellátórendszer, béremelés a szociális szférában
  8. Igazságos nyugdíjrendszer
  9. Gyermekszegénység elleni küzdelem

A pontokat a 99mozgalom honlapján részletesebben is el lehet olvasni.