Az Origonak ismét kártérítést kell fizetnie

Az Origo is kártérítést fizet Gréczy Zsoltnak, mert zaklatónak hazudta a DK politikusát – írja sajtóközleményében a Demokratikus Koalíció

A Fővárosi Törvényszék tegnapi ítéletében az átlagosnál magasabb összegű kártérítés megfizetésére ítélte az Origót. A fideszes portál – a megtámadott DK-s politikust meg sem kérdezve – több cikkben is azt állította, hogy Gréczy Zsolt nőket zaklatott.

Tette ezt úgy, hogy ezt az állítást sem a korábbi, a cikkek helyreigazítását kezdeményező perekben, sem a kártérítési perben nem tudta bizonyítani.

A bíró az indoklásban elmondta: azért döntött az igényelt kártérítés teljes összegének megítélése mellett, mert kiemelt közszereplő esetében sem elfogadható, hogy csupán a politikai viták terepének próbáljanak beállítani súlyos erkölcsi és büntetőügyi kérdéseket, ha a tényállítás egyértelmű valótlanság. 

A bíró hozzátette: az ítéletet súlyosbította az a körülmény, hogy az Origo – bár erre jogerős bírósági döntés kötelezte -, a mai napig nem közölte a helyreigazítást. Az Origo ezáltal nem hajtotta végre az ítéletet, így megfosztotta olvasóit attól, hogy a portál hazugságáról értesüljenek.

Gréczy Zsoltról immár 21 bírósági ítélet mondta ki, hogy a kormányközeli sajtó ártatlanul vádolta zaklatással, valamennyi pert megnyerte. A DK politikusát a Dr. Czeglédy Csaba és Társai Ügyvédi Iroda képviselte.

/DK Sajtó