Betiltotta a rendőrség a Mi Hazánk vonulását Jászapátiban

Ásotthalom, 2019. július 13. Novák Elõd alelnök, Dúró Dóra elnökhelyettes, független országgyûlési képviselõ és Toroczkai László polgármester, a mozgalom elnöke (b-j) szavaz a Mi Hazánk Mozgalom elsõ kongresszusán az ásotthalmi sportcsarnokban 2019. július 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Pócs János a Fidesz országgyűlési képviselőjének nyomására a rendőrség megtiltotta a Mi Hazánk szélsőséges indulatkeltőkkel szerveződő, július 25-i felvonulását Jászapátiban.

Pócs János Facebook posztjában hangot is adott ennek:

A szélsőséges indulatkeltőkkel szemben ki fogok állni, és politikai, vallási hovatartozástól függetlenül a tisztességes embereket meg fogom védeni!

Visszautasítja azokat a kampányszagú bejegyzéseket, melyek arról szólnak, hogy a kormány, a rendőrség, a polgármester a bűnözőket védené!

Pócs János hangsúlyozta:

Ahogy sajnos más településen is van rendbontás, volt két eset, melyeknek elkövetői bűnhődni fognak.

Mind a két esethez elsők közt érkeztem. Ezek jegyében ismertetem a tényt:

A bejelentést követően a rendőrség azonnal kivonult, és tette a dolgát. Mikor szükség volt rá, a megyei erősítés is rövid időn belül megérkezett, és az inkriminált személyeket bilincsben elvitték, az eljárást megindították, és az illetők előzetesben várják a méltó büntetésüket!

Ismerem jól a várost, nagy többségben vannak a tisztességes roma származású emberek, akik betartják a törvényeket és szorgalmasan dolgoznak. Az ő megbélyegzésük a néhány inkriminált család miatt tisztességtelen!

A Mi Hazánk Mozgalom a Magyar Önvédelmi Mozgalommal és a Betyársereggel akart utcára vonulni, mindenki el tudja képzelni milyen fegyelemmel és higgadtsággal tüntettek volna az inkriminált személyekkel szemben.