Jakab Péter videóban reagált Orbán reggeli interjújára

Jakab Péter péntek délelőtt rakott ki egy videót, melyben reagált Orbán Viktor reggeli interjújára.

„Meglepődött azon, hogy csikorognak a gazdaság fogaskerekei és hogy nem indul úgy újra az élet, ahogy Ő azt gondolta” – indítja Jakab a videóját. A Jobbik frakcióvezetője megemlítette videójában a MNB legutóbbi jelentését, melyben Jakab Péter szerint olyan információ szerepelt, hogy egy átlag magyar háztartás 16 millió forint megtakarítással rendelkezik.

„Az a baj, hogy nem rendelkezik” – mondta Jakab a közleményre reagálva. Hozzátette, hogy ennek a töredékével sem. A miniszterelnök-jelölt szerint Orbán valószínűleg hitt ennek a közleménynek. Ezt pedig rosszul tette, ezért nem értheti a miniszterelnök, hogy miért nem pörög a gazdaság.

A frakcióvezető hozzátette:

„Lássuk be, hogy négyszeres áron épített autópályákból, túlárazott közbeszerzésekből, 70 milliárdos vadászati kiállításokból nem fog újraindulni a gazdaság.”

Jakab felidézte Orbánt idézte, aki valamikor azt mondta: ahho, hogy pörögjön az élet, bátor kormányzati döntésekre van szükség. Erre a Jobbik elnöke úgy reagált, hogy ma nem jelentett be semmilyen bátor kormányzati döntést Orbán. Olyat biztosan nem, ami pénzhez juttatta volna a magyar embereket.

Jakab Péter szerint bátor döntés lett volna például, „ha 13 év után végre megduplázza a családi pótlékot.” Illetve az is bátor lett volna szerinte, ha nem jövőre adják vissza az embereknek az SZJA-t, hanem, most hiszen most vannak bajban. Hozzátetet, hogy bátor dolog lett volna az is, ha nem heti lebontásban adja oda nyugdíjasoknak a 13. havi nyugdíjat, hanem egy összegben fizeti ki.

Jakab azzal zárta a videóját, hogy elmondta, hogy a bátor döntéseket majd az új nemzeti egységű kormánynak kell majd meghoznia.