Minifesztivállal indítják a nyarat Zebegényben

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Waldorfeszt, Zebegényben, a Szőnyi Táborban, ami minden év júniusában, “beindítjuk a nyarat” mondattal jellemzi magát, de idén kicsit más lesz ez az indulás. Ez az az ötszáz fős kisfesztivál, ahol a vendégek, zenészek, programosok, szervezők együtt, felszabadultan, kötelékek nélkül hoznak létre varázslatos és békés hangulatot a Dunakanyarba. A fellépők között van például a Szabó Balázs Trio és a Bohemian Betyars is.

Bevallom engem rendkívül meglepett, hogy a Dunakanyarban milyen sok és mennyire színes program található. Ráadásul ez a különleges minifesztivál olyan témát is ölel fel, mint a szabadság, amit előadásokkal (több meghívott vendéggel, moderált beszélgetésekkel) és kisebb körben tartott, személyesebb beszélgetésekkel, valamint művészeti programokkal szeretnének körüljárni, megélni, tudatosítani.

 A Waldorfeszt az az ötszáz fős egy alulról szerveződő, többnapos szabadtéri fesztivál, amely mindenki számára látogatható kisfesztivál, ahol a vendégek, zenészek, programosok, szervezők együtt, felszabadultan, kötelékek nélkül hoznak létre varázslatos és békés hangulatot a Dunakanyarba. Az erdő ölelésében fekszik a zebegényi Szőnyi Tábor, amely önmagában meghozza az alkotási vágyat. 

A fesztivált a szervezők önkéntesen, a tanulmányaik és a munka mellett szabadidejükben szervezik. Céljuk egy olyan kulturális tér teremtése, ahol bemutatkozhatnak fiatal művészek, civil szervezetek, ahol eszmét cserélhet bárki, mindezt szabadon, nyugodtan, egy békés környezetben. 

A programokat civil, kézműves, zenei, irodalmi, színházi és egyéb alkotói közösségek, művészek alkotják. Arra törekszenek, hogy segítsenek, ismeretet terjesszenek, kapcsolódjanak a természethez, és védjék a környezetet a szórakozás, táncolás megélése mellett.

A vendégek lehetőségéhez mérten tud venni a megváltott belépőik mellé kiegészítésként egy kis fát, amelyet a Waldorfeszt és Rügy Egyesület közösség ültet el ősszel a Börzsönyben. Céljuk, hogy a fesztivál 2021-től kezdve minden évben egy erdőfoltot hozzon létre.