Lezuhant egy férfi a Vígszínház faláról, életveszélyes állapotban vitték kórházba

Felmászott a Vígszínház falára, majd lezuhant onnan egy férfi szombat este – közölte az RTL Klub Híradója. A Kereskedelmi csatorna egy videót is kapott az esetről, melyet egy névtelenséget kérő hölgy szolgáltatott számukra.

Az esetet többen látták a körút Vígszínházzal szemközti oldalról. A videón látszik, ahogy a fiatal férfi több emelet magasan egy keskeny párkányon áll a színház homlokzatán. Kapaszkodni próbál, illetve párkárnyról, párkányra mászni.

Az esetet videóra rögzítő nő azt elmondása szerint a férfi a tetőről mászhatott le, mert az alatta lévő ablakok zárva voltak. A felvételen látszik, ahogy a férfi mászás közben cigarettázik.

Az RTL Klub szerint a helyszínre ért rendőrök hiába kérték, hogy álljon meg. Az ittasnak tűnő férfi tovább mászott a tető felé.

Addigra már a tűzoltók is a helyszínen voltak – mondta el az esetet rögzítő hölgy – éppen egy matracot készültek alá tenni, hogy ha leesik, tompítsák az esés erejét, de elkéstek. A férfi nem tudta tartani magát a kezével és lezuhant.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba combcsonttöréssel, koponyasérüléssel, belső sérülésekkel. Az RTL Klub úgy tudja, a férfi nem a Vígszínházban dolgozott. Állapotáról híradásuk idejéig nem nem tudtak beszámolni.