Megtartották a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs első ülését

Budapest, 2021. június 15. Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter, a közösségi élet újraindításáért felelõs operatív törzs vezetõje sajtótájékoztatót tart az operatív törzs alakuló ülése után 2021. június 15-én. MTI/Soós Lajos

Megtartotta alakuló ülését a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs. A keddi ülés témája a gyerekek nyári táboroztatása volt – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a tanácskozás után újságírókkal.

Novák Katalin, aki az operatív törzs vezetője is, sajtótájékoztatóján elmondta, a járvány előtti évekhez hasonlóan idén minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés az Erzsébet-táborok iránt. Annak érdekében, hogy egyetlen gyereket se kelljen visszautasítani, félmilliárd forint többletforrást biztosítanak ezekre a táborokra – tette hozzá.


A miniszter közlése szerint idén a napközis táborok mellett ottalvós táborokat is lehet szervezni, így a nyári szünet tíz hetében 110 ezer gyerek töltheti a szünidő egy részét Erzsébet-táborokban.

fotó: MTI/Soós Lajos

(MTI)