Hadházy: Nem szavazunk a parlamentnek csúfolt cirkuszban elénk tolt törvényjavaslatokról

Hadházy Ákos Facebook oldalán közzétette, hogy Szél Bernadettel, Szabó Szabolccsal, illetve a Momentum Mozgalommal egyeztetve eldöntötték, nem fognak szavazni a Putyin féle homofób törvénnyel kapcsolatban, továbbá erre ösztönzik az ellenzék többi tagját is.

T/16365/15 számú összegző módosító javaslat betiltaná a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely homoszexuális vagy transznemű embereket jelenít meg, tiltaná a társadalmi célú reklámokban az LMBTQI emberek megjelenését, valamint betiltana minden olyan (akár csak részben) LMBTQI témájú oktatási programot, amely említést tesz a homoszexuális, illetve transznemű emberek létezéséről.

Ma a „Propagandatörvény helyett elfogadást!” nevében szerveződik tüntetés a Kossuth Téren 18:00 órától.

Hadházy szerint sajnos ez egy visszatérő jelenség, hogy a propaganda mindig keres egy újabb ellenséget, akitől lehet félni, vagy gyűlöletet szítani. A másik pillére ezen rendelkezésnek az ellenzék csapdába csalása, ezért trükkösen „pedofília-ellenes” csomagnak álcázták a törvényt, persze így, aki nem szavazza ezt meg az nyilván a gyermekek megrontóinak pártján áll. A kormány szándékosan összemossa a pedofiliát és a homoszexualitást, ennek pedig nem szabad teret engedni!

Petíció is készült az orosz mintájú homofób törvényjavaslat ellen, amit itt tudsz aláírni:

https://szabad.ahang.hu/petitions/nem-akarunk-orosz-mintaju-homofob-torvenyeket

Legújabb kutatások szerint az LMBTQI diákok majdnem kétharmadát zaklatták verbálisan a szexuális irányultsága miatt, több mint felüket pedig a nemi önkifejezésük miatt.

A törvénymódosítás egyértelműen sérti továbbá a szólásszabadsághoz, az emberi méltósághoz és a diszkrimináció-mentességhez való jogot.

Az törvényjavaslat elleni tüntetéssel kapcsolatos tüntetés eseményét részleteit pedig itt találjátok.