Lócitrom lepte el a Margitszigetet, a portugál válogatott érkezése után

A margitszigeti Grand Hotelben száll meg a portugál futballválogatott, melyben a játékosok a csütörtöki napon érkeztek. A válogatott mellett azonban a lovasrendőrök és a lócitrom is nem várt vendég lett a főváros közkedvelt helyén.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott képek és információk szerint a Margitszigeten található Grand Hotel környékén lovasrendőrök vigyáznak a rendre, ám az ebből keletkezett lócitromot nem igazán takarítják, így az oda látogatók és piknikezők gyakran kerülnek kellemetlen helyzetbe.

A sziget nagy népszerűségnek örvend minden korosztály számára, ám a kialakult helyzet talán a kisebb gyermekek miatt lehet kellemetlen a parkban fel nem takarított ürülék miatt, amit gyakorlatilag kora estig sem takarított el senki.

A héten egyébként többször szóba került a magyar-ír barátságos mérkőzés, ahol az írek letérdeltek a meccs kezdete előtt a BLM mozgalomra emlékezve. Arra reagálva a miniszterelnök a csütörtöki kormányinfón kijelentette: „valószínűleg egészen másképpen gondolkodunk az ilyen gesztusokról, mint az angolok, vagy az írek”. Nos az viszont már kérdéses, hogy a lócitrommal ellepett margitszigeti fogadtatásról hogyan gondolkodik az országvezetés, ez lenne-e a megfelelő gesztus.