LMP: véget kell vetni a Fidesz zöldre festésének!

A Környezetvédelem világnapja alkalmából kiadott közleményében a párt társelnökei azt írták, ezt a napot úgy is hívhatnák, hogy a globális környezetpolitika születésnapja, amikor számot kell vetnünk azzal, hogy Magyarország hogyan is áll a környezeti problémák kezelésével, megoldásával kapcsolatban. Szerintük az évtizedes Fidesz-kormányzás után sajnos szinte lehetetlen érdemi eredményeket felsorolni.

Kanász-Nagy Máté és Schmuck Erzsébet, a párt társelnökei azt írták, Orbán Viktor ugyan felismerte, hogy a magyar emberek nem fogják engedni, hogy a kormány figyelmen kívül hagyja a környezeti kihívásokat, de valódi cselekvés helyett csak kommunikál, zöldre fest olcsó szavazatszerzés reményében, közben valójában a Fidesz-kormány korrupt, kevesek érdekeit kiszolgáló döntéseivel tovább rombolja környezeti értékeinket.

Az LMP által javasolt 65%-os CO2 kibocsátás-csökkentési célt a Fidesz konzekvensen leszavazza. Az agráriumban a vízvisszatartó gazdálkodás helyett a fenntarthatatlan, keveseknek megoldást jelentő drága öntözést preferálja, lebetonozza a nagytavaink egyedülálló élővilágnak otthont adó partjait, és tovább rombolja a települési parkokat, zöldfelületeket. A Fidesz nem támogatta az LMP méhek védelmére, vagy a zöld területek védelmére beadott határozati javaslatokat sem a Parlamentben. S most pár napja a fideszes többség lesöpörte a Nagy Tavak Koalíció által kidolgozott, és az LMP által támogatott javaslatcsomagot is. Mindemellett „zöld” politikája középpontjában a drága, veszélyes, környezetszennyező atomenergia támogatása áll, és még az akciótervükben beígért illegális hulladéklerakók felszámolását sem tudták teljesíteni.

Az LMP álláspontja, hogy 2022-ben kormányváltásra és zöld fordulatra van szükség, valamint egy erős, és jelentős hatáskörrel rendelkező környezetvédelmi minisztérium felállítására.

Kiemelt kép: Kanász-Nagy Máté Facebook oldala