Idén már lehetnek diplomaosztók

Debrecen, 2020. július 4. Magasba dobják sapkáikat a végzõs hallgatóka Debreceni Egyetem tanévzáró ünnepségén a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. július 4-én. A koronavírus-járvány miatt az intézmény nem tudta megtartani szokásos kari diplomaosztóit a fõépület díszudvarán, ezért döntöttek a szabadtéri rendezvény mellett. A tanévzárón nem volt lehetõség arra, hogy minden végzõs személyesen vegye át az oklevelét, ezért karonként két-két hallgató, egy magyar és egy angol nyelvû képzésen végzett diák vette át a diplomát jelképesen a többiek nevében is. MTI/Czeglédi Zsolt

Ismét lehet tartani diplomaosztókat! – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium stratégiai és parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán.

Schanda Tamás posztja szerint a magas átoltottság miatt már nincs akadálya annak, hogy idén megtarthatóak legyenek a diplomaosztók. Így közel 50 ezer végzős hallgató ünnepelheti méltó módon felsőfokú tanulmányai lezárását. A diplomaosztók szervezőinek természetesen be kell tartatniuk az aktuálisan hatályos járványügyi intézkedéseket – tette hozzá.

A Magyarországon beoltottak száma jelentősen meghaladta az ötmilliót, Európában pedig a második legmagasabb átoltottságnak köszönhetően megkezdődött a veszélyhelyzeti intézkedések fokozatos feloldása – emlékeztetett az államtitkár. Ezen intézkedések feloldásához csatlakozott a diplomaosztók megtartása is.

Orbán péntek reggeli interjújában szóvá tette, hogy bár a veszélyhelyzetet még fenttartják, de a folyamatosan törlik a korlátozásokat.

fotó: MTI/Czeglédi Zsolt