26 C
Budapest
2021. június 23., szerda

Több programot is szerveztek a nemzeti összetartozás és a Trianon 101. évfordulója alkalmából

Országszerte és a határokon túl is megemlékezéseket tartanak a nemzeti összetartozás napján, az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának 101. évfordulóján.

Budapesten, az Országháznál kültéri fotókiállítás nyílik, este pedig a Nemzeti Színházban díszelőadást tartanak. A központi programok a fővárosban délelőtt 9 órakor kezdődnek.

  • Az Országháznál, az összetartozás emlékhelyénél kültéri fotókiállítás nyílik, beszédet mond Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. A “Magyar szemmel” címmel meghirdetett pályázatra érkezett művek közül mintegy száz fotót állítanak ki. A tárlatot ezen a hétvégén lehet megnézni.
  • Az Országházban 10 és 17 óra között díjmentesen megtekinthető – védettségi igazolvánnyal – a Szent Korona.
  • A Nemzeti Színházban 18 órakor ünnepi beszédet mond Balog Zoltán református püspök, az egyház zsinatának lelkészi elnöke.
  • Sátoraljaújhelyen megnyílik a megújult Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont, ünnepi beszédet mond Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.
  • A Halászbástyát pedig a nemzeti színekkel világítják meg este vasárnapig.

Budapesten és a világ számos más városában 20:21-kor fellobban az “összetartozásunk tüze“. A kezdeményezéshez csatlakozó települések listája itt megtekinthető.

Mindemellett online megemlékezés is lesz a “Nemzeti ünnepek és emléknapok” Facebook– és Youtube-csatornáján.

spot_imgspot_img

Kövess minket a közösségi médiában!

40,000követőTetszik
900követőkövető
4,200feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink