Továbbra sincs válasz a Paks 2 beruházásával kapcsolatosan

Az LMP frakcióvezetője levetette az országgyűlésben, hogy Paks 2 beruházás minimum 5 évet késik az orosz beruházó miatt és ezer sebből vérzik, ráadásul lemond az atomenergetikai hivatal elnöke is. Ráadásul nem kérdezték a magyar embereket, támogatják-e a beruházást, ami nem zöld, nem olcsó és nem biztonságos.

Keresztes László Lóránt szerint a gigantikus orosz projekttel generációkat adósítanak el és a többször szóba kerülő energiafüggetlenség nem valósul meg a beruházással, amivel kapcsolatosan egyszer sem kérték ki a magyar emberek véleményét.

Orbán Viktor válaszában kifejtette, hogy egy miniszteri személyt, Süli Jánost kért fel ennek a munkának a felügyeletére, szerinte nála alkalmasabb nincs arra, hogy ezt a beruházást felügyelje, szakmai részletkérdésében pedig ő tud rendelkezésre állni. Szerinte nincs klímavédelem és alacsony rezsi atomenergia nélkül és az orosz hitel megfelelő konstrukcióval kerül felvételre.

Keresztes válaszában elmondta, hogy szerinte a kormánypárti többség téved abban, hogy az atomenergia olcsó, zöld és biztonságos lenne. Szerinte Süli János az általa felvetett kérdésekre sosem tudott válaszolni, de nem csak neki, hanem ezáltal a magyar embereknek sem.

A politikus felvetette, hogy már 8 millió Forintot elköltöttek az atomhulladék tárolójára, pedig Orbán Viktor korábban személyesen ígérte meg, hogy megkérdezi az ott élőket, ám ez elmaradt.

Orbán Viktor válaszában elmondta, hogy azon dolgozik, hogy az atomhulladékot ne csak elássák, hanem minél több sugárzást tudjanak abból kivonni és így a föld alá ásni. Szerinte, aki ezt a projektet támogatja az atomenergia fejlesztését támogatja.

Korábban mi is Pécsen kérdeztük az embereket, mi a véleményük az atomtemető beruházásáról: