Továbbra sincs válasz a Paks 2 beruházásával kapcsolatosan

Az LMP frakcióvezetője levetette az országgyűlésben, hogy Paks 2 beruházás minimum 5 évet késik az orosz beruházó miatt és ezer sebből vérzik, ráadásul lemond az atomenergetikai hivatal elnöke is. Ráadásul nem kérdezték a magyar embereket, támogatják-e a beruházást, ami nem zöld, nem olcsó és nem biztonságos.

Keresztes László Lóránt szerint a gigantikus orosz projekttel generációkat adósítanak el és a többször szóba kerülő energiafüggetlenség nem valósul meg a beruházással, amivel kapcsolatosan egyszer sem kérték ki a magyar emberek véleményét.

- Hirdetés -

Orbán Viktor válaszában kifejtette, hogy egy miniszteri személyt, Süli Jánost kért fel ennek a munkának a felügyeletére, szerinte nála alkalmasabb nincs arra, hogy ezt a beruházást felügyelje, szakmai részletkérdésében pedig ő tud rendelkezésre állni. Szerinte nincs klímavédelem és alacsony rezsi atomenergia nélkül és az orosz hitel megfelelő konstrukcióval kerül felvételre.

Keresztes válaszában elmondta, hogy szerinte a kormánypárti többség téved abban, hogy az atomenergia olcsó, zöld és biztonságos lenne. Szerinte Süli János az általa felvetett kérdésekre sosem tudott válaszolni, de nem csak neki, hanem ezáltal a magyar embereknek sem.

A politikus felvetette, hogy már 8 millió Forintot elköltöttek az atomhulladék tárolójára, pedig Orbán Viktor korábban személyesen ígérte meg, hogy megkérdezi az ott élőket, ám ez elmaradt.

- Hirdetés -

Orbán Viktor válaszában elmondta, hogy azon dolgozik, hogy az atomhulladékot ne csak elássák, hanem minél több sugárzást tudjanak abból kivonni és így a föld alá ásni. Szerinte, aki ezt a projektet támogatja az atomenergia fejlesztését támogatja.

Korábban mi is Pécsen kérdeztük az embereket, mi a véleményük az atomtemető beruházásáról:

- Hirdetés -
spot_imgspot_img

Kövess minket közösségi oldalainkon is!

42,500RajongóLájk
5,100FeliratkozóFeliratkozó

Iratkozz fel hírlevelünkre!

[mc4wp_form id="15179"]

Legújabb videóink

Korábbi híreink