Jakab Péter odaszólt a Parlamentben – elvették tőle a szót

Orbán Viktort kérdezhették az ellenzéki politikusok ma a Parlamentben az azonnali kérdések és válaszok órájában. A Jobbik elnöke a délelőtt során már Facebook posztban jelezte, hogy akcióra készül, amibe Kövér László bajsza is beleremeghet – bár ezúttal nem Kövér vezette az ülést.

Jakab Péter felszólalásában azt mondta, úgy érzi magát, mint ha visszacsöppent volna a rendszerváltás előtti időkbe. A miniszterelnöktől, mint fiatal kommunistától kért tanácsot, hogy mik azok a szavak, amik miatt büntetés jár az országházban. Kitért arra, hogy milyen urizálások történtek az elmúlt időkben a kormánypártnál.

Arra is kitért, hogy a milliós büntetését igazságtalannak érzi, mivel őket rendszeresen illetlen szavakkal jellemezték, mint például csicskapárt.

Minek nevezzelek?

– ZÁRTA KÉRDÉSÉT JAKAB PÉTER

A felszólalásra Orbán Viktor elmondta, hogy szerinte Jakab Pétert frakcióvezetőként sem lehet komolyan venni, mivel ő egy komédiás, aki hétről-hétre bohócot csinál magából, ami a választópolgároknak havi 6 millió forintjába kerül. Szerinte Gyurcsány alkalmazza őt, ő pedig bohócsipkában rázza és rázza.

Jakab válaszában elmondta, szerinte a miniszterelnököt tolvajnak kellene szólítani – erre az ülést vezető felszólította Jakabot, hogy szerinte a kijelentéseinek semmi jogalapja nincsen. Jakab ettől függetlenül kijelentette, szerinte a kormánypárti képviselőkből többeknek börtönbe lenne a helye. Erre az ülést levezető elvette tőle a szót.

A miniszterelnök erre reagálva elmondta, szerinte a Jobbik a legkorruptabb párt, mivel eladták a pártot először egy milliárdosnak, majd Gyurcsány Ferencnek. Ezt követően felolvasott egy részletet a párt alapító okiratából.

Mint korábban megírtuk, a Jobbik elnöke egy korábbi felszólalása miatt közel 10 millió Forintos büntetést kapott, de egy felhívásra ennek kifizetésre néhány napon belül több, mint 5 millió Forintot tudtak összegyűjteni.

Az felszólalás videóját itt tudod visszanézni:

Kiemelt kép:  Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 25-én. Fotó:  Koszticsák Szilárd / MTI